Sitater 2007/08

 

Espen Enggrav (fuckedup) om hårreisende toveis søppel :

"Det var nerver, spenning, fantastiske prestasjoner, temperatur, thrilleravsluttning, og ikke minst hårreisende dommerinnsats. At tavla etter 5 minutter av 3. periode viser 2 - to - feil til Asker må jo være en eller annen form for rekord. Men for all del, jeg mener ikke at vi tapte på grunn av dommerne, de var like søppel begge veier".

Mjødbergets hjemmeside 28.03.2008

 

Kjetil Høvde (spørrende) om å bli tildelt få straffekast:

"Vi opplevde forøvrig en merkverdighet i kampen, for da tredje periode var halvspilt hadde Asker Aliens bare blitt idømt 1 feil totalt. Enten er Aliens et særdeles rentspillende lag, og selvfølgelig dyktig i forsvar, eller så gikk det kanskje noe for fort for dommerne? I alle fall resulterte det i at hjemmelaget fikk tildelt svært få straffekast".

Vikings hjemmeside 28.03.2008

 

Knut Godø (orddribler) om å telle skritt, tøtsj og blås-forbud:

"Dommerne får sitt, de har noen ganger store vansker med å telle armer, bein, skritt, nummer og tøtsj. Mjødberget foreslår å lage fotballkamp av sirkuset. Har dommern svalt fløyta, eller? Røykt den? Velmente forslag om blås-forbud hagler".

Harstad Tidende 28.03.2008

 

Knut Godø (startklar) om Blind, Blunde og enorm energi:

"Dommerne Hammervoll, Lind og Lunde - populært kalt Blind og Blunde - lainer opp. De kan vente seg en brennheit kamp med enorm energi, to lag med brennende - for ikke å si eksplosivt - ønske om å vinne hver ball".

Harstad Tidende 28.03.2008

 

Knut Godø (språkjonglør) om applaus og quickstep med ballen:

"Dommer Korshavn får nesten tilgivelsesapplaus når han faktisk oppdager at Mike Campbell står og danser quickstep med ballen i handa. På 13-9 får Fredrik Knutsen tre straffeforsøk etter slag på armen".

Harstad Tidende 14.03.2008

 

Knut Godø (velsmurt) om dominans, kuldegys og erkerivaler:

"Ingen har ennå sett noe til dommerne som skal styre dette siste og avgjørende slaget om den arktiske basketballdominansen. Men der kommer de. Jan Korshavn, John Magne Hammervoll og Oscar Lindø blir viktige personer til dette kuldegyset av et drama mellom to erkerivaler".

Harstad Tidende 14.03.2008

 

Ola Steinvoll (spørrende) om Løvold og Synsam:

"Kor kommer dommeran fra? Kor sterk e en Bjørn? Kor mange feil får han Robertas? Kor e alle helter hen? Kor Jeff e Rogers? Kommer Kjell Løvold? E dommeran sponsa av Synsam?".

Vikings hjemmeside 12.03.2008

 

Matthias Eckhoff (frittalende) om å være konsekvent rævva:

"Jeg vil ikke si dommerne avgjorde kampen. Det gjorde Ulriken selv med dårlig skyting. Men dommerne traff ikke linjen i det hele tatt, de var konsekvent rævva begge veier", mener den frittalende treneren.

BA 12.03.2008

 

Jay Anderson (illsint) om å bot og himmelens navn:

"Jeg vet at jeg kan få bot for dette, men det får så være: Denne kampen ble avgjort av dommerne", sier en illsint Anderson til BA. "Blir de holdt ansvarlig for dette? Det er absolutt ingen linje i det de holder på med. I himmelens navn, det er bare én kamp i kveld, hvorfor er ikke de beste dommerne her", spør han etter tap 77-83 i Vollenhallen.

BA 12.03.2008

 

Jay Anderson (forbannet) om å bestemme utfallet:

Trener Jay Anderson var forbannet på dommerne etter kampen. "Dommerne skal kontrollere kampen, ikke bestemme utfallet. Men det gjorde de i dag", sier han".

Bergens Tidende 12.03.2008

 

Jay Anderson (selvransakende) om å spille for dårlig:

"Dommerne kostet oss ikke kampen. Vi spilte for dårlig i angrep i første del av kampen".

Bergens Tidende 04.03.2008

 

Frank Nyborg (utvist) om å ødelegge:

"Dere ødelegger kampen", sa Nyborg til dommerne.

Bergens Tidende 04.03.2008

 

Calix Black Ndiaye (borte) om hjemmedømming:

"Dette var en kamp der vi gjorde litt for mange egne feil samtidig som det kanskje var litt hjemmefordel i dømmingen", sier Calix Black Ndiaye.

"Antall misser og hjemmedømmingen sier at vi under normale omstendigheter ville slått dem", sier Black Ndiaye.

Bergens Tidende 04.03.2008

 

Knut Godø (lyrisk) om dommerkunst og curlingdommere:

"Dommerne Lind, Rødsand og Lunde står oppgruppert på vestkanten av parketten. Ikke akkurat grand old masters av den noble dommerkunst, skal de være vitne til at landets beste basket leveres på Harstadhallens parkett de neste par timene. De får gjøre sitt beste for ikke å forpurre, og vi får være glade for at basketforbundet ikke sendte curlingdommere i stedet. Det handler jo bare om et Norgesmesterskap".

Harstad Tidende 04.03.2008

 

Knut Godø (formidler) om å blunde blindt og kjefte på dommern:

"Storm-spillere tillater seg en hel del ute på parketten, både beinkrok, rævkrok, armsving og knehøne. Men dommerne blunder blindt kampen videre, og på to minutter igjen av perioden er det mest rot og minst spill".

"Thomas Vangen er forbanna, det er enda noe, på dommern som ikke ser Stormspillere med verdens spisseste albuer. Tore Berset kjefter på dommerne, Mjødberget kjefter på dommerne, spillerne kjefter på dommerne, frustrasjonen er generell og jevnt fordelt, og det er ikke skåra poeng siden istida".

Harstad Tidende 04.03.2008

 

Pål Berg (utvist) om stemning og synlige dommere:

"Jeg synes også det var en dårlig stemning i laget med mye kjefting og en dyster stemning på banen. Det hjalp heller ikke at dommerne var meget synlige i kampen ved at de tillot altfor mye stygt spill", oppsummerer Berg.

 

Ron Timus (mørbanket) om blåmerker og albuer:

"Ulriken kom med det vi forventet, men her ser du nok av bevis på at dette ble en kamp der dommene tillot alt for tøft spill", sier han og viser frem en del av blåmerkene han ble påført. "Når jeg får to albuer i ansiktet uten at det blir reagert fra dommerne blir det vanskelig, for denne typen spill takler vi dårlig".

Budstikka 26.02.2008

 

Pål Berg (coach) om flyt, uflaks og beklagelig dømming:

"3B hadde flyt – men 3B hadde også uflaks. En klassisk Ron Timus-dunk fra baseline og inn ble avblåst for skritt (en sånn «dette-dømmer-vi-ikke-i-BLNO-skritt» – der dommeren i etterkant sa «trodde han kom til å ta et skritt til, jeg gitt – beklager».)".

3Bs hjemmeside 24.02.2008

 

Knut Godø (ønskende) om underholdning og ryddig dømming:

"Skal vi se om dommerne får til noe underholdning, da, mens Vikings sveiser fast 20-poengsledelsen? Bare sånn måtelig artig, det er nesten helt ryddig dømming.".

Harstad Tidende 22.02.2008

 

Joacim Holter (ubetenksom) om å hysje:

"Jeg hysjet han ned, og det var ubetenksomt gjort. Slik oppførsel kan virke provoserende, og sånn skal det ikke være", sier Holter. Han prøver å være bevisst på at han som dommer «skal/bør/må» akseptere utbrudd og engasjement fra sidelinja.

Nordlys papirutgaven 20.02.2008

 

Jeff Lange (smilende) om å være snill mot dommere:

Storm-trener Jeff Lange synes slett ikke dommer Joacim Holter var ufin mot ham i Harstadhallen. "Nei, nei, jeg har opplevd dommere som har gjort mye verre ting enn dette, smiler Jeff Lange og ser fram til å møte dommer Holter igjen på tirsdag. "Da skal jeg være ordentlig snill med ham".

Nordlys papirutgaven 20.02.2008

 

Knut Godø (godlynt) om schvimle dommere og andre vedtak:

"Dommerne begynner å schvimle, de overser en skrittfeil hos Storm, men ser veldig godt at Mario Woodson forsøker å tilrive seg ballen idet ett sekund gjenstår av de 24 sekundene et lag har på seg til å avslutte et angrep".

"Et basketak oppstår under kurven, som ender i et dommervedtak om at Storm skal få straffe".

Harstad Tidende 15.02.2008

 

Mustafa Mahnin (utvist) om faktiske utroligheter:

"Det er helt utrolig dårlig dømt å gi oss begge feil i den situasjonen. Helt ræva faktisk", tordner Mahnin.

Budstikka 08.02.2008

 

Pål Berg (filosofisk) om straffekastskyting og drøy kost:

"De 10 siste minuttene før pause ble tilnærmet en straffeskytingskonkurranse etter at 3B hadde pådratt seg 4 lagfouls etter 1 minutt og 53 sekunder. Derfra og ut til halvtid ble de fleste av 3Bs forsøk på defense belønnet med to skudd fra straffelinjen for Harstad. Underveis i perioden ble det rikelig med tid til å filosofere over den ene dommerens retoriske spørsmål:
"Hvordan er det egentlig dere trener forsvar"? Tja, der og da føltes det vel så relevant å spørre om hvilken linje dere egentlig har lagt dere på.
Over 20 fouls blåst på én periode er drøy kost, og det ble 10 spilleminutter verken hjemmelag, bortelag eller publikum satte pris på. En videogjennomgang av kampen avslører situasjoner som bør være interessante i ethvert forum der dommere samles for å utveksle erfaringer
".

3Bs hjemmeside 02.02.2008

 

Christer Fonnes (bergenser) om greie feil og andre bergensere:

"De tre første feilene jeg fikk var greie. Men ikke de to siste. På den usportslige mener dommeren at jeg går i kroppen på spilleren. Alle spillerne i nærheten sa til meg at de ikke så noe til det. Da jeg begynner å le av det hele, dømmer han teknisk feil, fordi han mener jeg latterliggjør han foran publikum. Vi er begge bergensere, så han burde skjønt at jeg ikke mente noe med det, sier Fonnes".

Harstad Tidende papirutgaven 02.02.2008

 

Espen Enggrav (umrsom) om tre menn med fløyte og nakne blondiner:

"Velkommen til VM i hvor lenge en basketkamp kan vare!!!!!!! Dette kunne meget vel vært en flott kamp, en kamp mellom to lag som spiller rask, underholdende basket og scorer masse poeng. Underholdning stod rett og slett på tapetet da Vikings tok imot 3B/Bærums Verk i Harstadhallen fredag. Men tre menn med fløyte hadde andre planer. Basert på antall feil skulle dette vært en av de styggeste kampene i årets utgave av BLNO, men da kan vi ikke ha sett samme kamp. Problemene melder seg når man har dommere som elsker å være midtpunktet i enhver sammenheng. Kom faen ikke å fortell meg at det ikke er forskjell på dømminga fra kamp til kamp, ikke fortell meg at dommerne lar seg påvirke av hverandre og at feilene sitter løsere etterhvert som flere og flere avblåsninger blir avfyrt fra munnvikene. Det er rett og slett skammelig at kamplederne skal klare å ødelegge og stykke opp et potensielt trivelig idrettsarrangement slik Brunæs, Moe og Lindøe klarte i denne kampen. Er det rart stemningen på tribunen blir laber når det man ser mest på er straffer, klaging og obskøne håndbevegelser. Jeg håper virkelig ikke det var mange som var på sin første basketkamp på fredag, for da kan jeg garantere at det skal ti ville hunder og fem nakne blondiner til for å dra de tilbake. Var det noen som sovnet forresten? Jeg var ikke langt unna!!!!!!".

Mjødbergets hjemmeside 02.02.2008

 

Kjetil Høvde (mrsom) om festival, overfall og vellykket konversasjon:

"Men andre periode ble en merkelig forestilling og fryktelig lang. Det var så mange avblåsninger og stopp i spillet at spillerne ikke ble svett engang. De tre dommerne blåste så mye at man kunne tro at man overvar en forestilling i den pågående Illios-festivalen for moderne og eksperimentell musikk".

"Etter at Christer Fonnes fikk usportslig feil for å ha overfalt en Bærumsgutt med fri bane til kurven, og deretter fikk teknisk feil for en ikke vellykket konversasjon med en av dommerne, falt hjemmelaget sammen".

Vikings hjemmeside 01.02.2008

 

Espen Enggrav (luring) om tankegang og julegaver fra Litauen:

"Og som om det ikke var nok at han er i fyr og flamme i poengprotokollen, tror jeg han har lært seg tankegangen til norske dommere litt bedre. 3 feil mot Pirates og 2 mot Eagles er jo ikke mindre enn oppsiktsvekkende når det kommer til Robertas. Men ikke for det, han er jo like propell som han alltid har vært, så enten har dommerne fått fine julegaver, eller så har Bitinas klart å finne ut av et par ting".

Mjødbergets hjemmeside 23.01.2008

 

Baard Stoller (konsekvent) om å være serieleder:

"", sier Asker-trener Baard Stoller

Fædrelandsvennen (papirutgaven) 21.01.2008

 

Anthony Collins (undrende) om å spille mot 8 mann:

"Vi hevet oss veldig godt i 2. omgang, men da var det som om vi spilte fem mot åtte mann", freser Collins med klar adresse til dommertrioen Lunde/Gjerde/Babik.

"Jeg føler vi blir straffet for at vi møter en serieleder, som alle forventer at skal slå oss. På et ubevisst nivå forventer kanskje dommerne det samme. I hvert fall får vi mange urettmessige feil, mens Asker ikke blir straffet for sine overtramp", fortsetter Collins.

Fædrelandsvennen (papirutgaven) 21.01.2008

 

Stianonym Admin (fantasifull) om trumfkort og ansiennitet:

"Forøvrig kom en av kampens/årets snåleste dommeravgjørelser da kampen rullet frem og tilbake i 3. periode. Spillet ble stoppet et par sekunder etter at en Stallions-spiller hadde stjålet en pasning fra Torgeir Bryn og var på full fart mot 2 sikre poeng. Dommeren mente at Bryn i denne situasjonen trolig, antakelig og mest sannsynlig hadde blitt feilet, men han kunne ikke si hvilken spiller. Ingen feil ble idømt og Ammerud fikk ballen tilbake fra sidelinjen. I mangel av en klar skyldig i Stallions sine rekker og/eller brukbar paragraf brukte dommeren trolig sitt “topper-alt-trumfkort”, nemlig fordel/ulempe-prinsippet. På bakgrunn av ansiennitet ble fordel gitt til Bryn/Ammerud(-:".

Stallions hjemmeside 20.01.2008

 

Kjetil Høvde (undrende) om fargede briller og nakketak:

"Dommerne i dag hadde en del avgjørelser som ikke alle var enige i. Da tenker vi ikke på publikum som alltid dømmer med svært fargete briller. Den rareste hendelsen var da Knudsen og Zahn var i direkte brytekamp, og der Zahn tok et regelrett nakketak på 10 cm lavere Knudsen. Dette reagerte merkelig nok ikke dommerne på. Merkelig!".

Vikings hjemmeside 18.01.2008

 

Knut Godø (tilstede) om å diskusjon, pepper og klenging:

"Tilskuertallet er oppgitt til 762, og Mario Woodson og Peter Bullock blir ALDRI ferdig å diskutere med dommern."

"Frank Nyborg viljefeiler Mario Woodson, som likevel treffer kurven, men blir mildt sagt overrasket når han ikke får dømt feil til seg. Dommern får pepper for nok en tabbe like etter. Marco Elsafadi står og marsjerer under kurven før han setter den, men blir ikke blåst. Det er jo en fordel for en dommer å ha blikket rettet mot kampen han dømmer."

"Jeff Rogers ber vennligst dommerne få øynene opp for at Elsafadi klenger fryktelig på ham, og Fredrik Knutsen blir feilet i skuddøyeblikket fra trepoengsposisjon."

Harstad Tidende 18.01.2008

 

Espen Enggrav (ivrig) om utpust, ublåst og Tromsøværinger:

"Dommerne legger man automatisk mindre merke til i en kamp man i en periode leder med 50 poeng, men det slår meg at det er uheldig at enkelte dommere springer med fløyta INNI munnen. Enkelte kan nok ha godt av å ta et lite tiendedels sekund tenkepause før utpustet. Jeg trenger jo ikke nevne navn, men han høye som løper litt rart kan nok være tjent med å ikke være så triggerhappy".

"Jeg savner kamper som flyter bedre og mange av avgjørelsene i fredagens kamp kunne godt forblitt ublåst uten at noen av lagene hadde leet på øyelokkene. Men for all del, så lenge det springer Tromsøværinger utpå der, er det forventet en viss mengde merkeligheter. Sånn er det bare".

Mjødbergets hjemmeside 12.01.2008

 

Kjetil Høvde (referent) om å rydde opp:

"Et lite minus i margen for den gode Fredrik da han fikk teknisk feil for krangling med Ifiok Adahada. Den første knuffingen syntes avklart og dommerne ryddet opp på en fin måte. Men på vei ut av banen klarte ikke Knudsen å legge dette bak seg og fikk da teknisk feil. Men dommerne burde også ha ilagt Adahada teknisk feil, da det var hans fortsatte provokasjon som tente Knudsen".

Vikings hjemmeside 11.01.2008

 

Knut Godø (morsom) om trøst og halvgod dømming:

"Bjørn Risshall blokkerer en pirat, og må trøste en altfor plystrehappy dommer".

"Ved halvspilt kamp i en halvfull hall, med halvgod dømming og halvhjertet motstand står det 52-33 etter en helsmaskens, heit og helhjertet trepoenger av Fredrik Knutsen."

Harstad Tidende 11.01.2008

 

Kjetil Høvde (nøye) om å telle sekunder:

"Robertas Bitinas var en av de beste på hjemmelaget, men han måtte ut av kampen midt i siste periode. At han fikk usportslig feil på sin femte feil var helt på sin plass, men tidligere i kampen holdt han en Ammerudspiller i over 5 sekunder, men fikk feil etter 6 – 7 sekunder. Her må dommerne lære seg å telle sekunder".

Vikings hjemmeside 07.12.2007

 

Knut Godø (referent) om kroppsspråk, pøbb og trappestige:

"Sjette minutt, og til og med dommerne viser med kroppsspråket at de er leie og vil på pøbb".

"Panser-Björn bruker en grønnkledt som trappestige opp mot kurven, og det skal ikke dommerne ha noe av. Ikke åpenlyst i alle fall".

Harstad Tidende 7.12.2007

 

Pål Berg (voksenelev) om å akseptere dommernes oppfatning:

"Jeg har lært, men jeg liker det ikke. Og jeg skal jobbe enda mer for å akseptere at det er dommernes oppfatning av fordel/ulempe som tillegges størst vekt; ikke nødvendigvis en ortodoks tolkning av reglene slik de er skrevet".

3Bs hjemmeside 27.11.2007

 

G Imle (anonym) om skitne tricks og kroppstaklinger:

"Blir det rugby? Neppe. Til det er dommerne etterhvert klar over de skitne tricksene Brian Harper blir utsatt for i BLNO kampene. Holding og kroppstaklinger ble stoppet på kort tid av en årvåken Jan Ove Johansen. Dessverre stoppet hjelpen fra pipeblåserne med det".

Gimles hjemmeside 26.11.2007

 

Hall Skåra (synser) om føring eller ikke føring:

"Riktignok synes vi dommerne ved flere anledninger kunne blåst føring på Jeff. Men når de ikke griper inn, griper selvsagt Harstads point-guard føringen til sin fordel for å oppnå åpne skudd. Og de bommet han svært sjelden på i denne kampen. Føring eller ikke føring – Harstad hadde vunnet uansett...".

3Bs hjemmeside 24.11.2007

 

Durell Sanford (rævkjørt) om urettferdige dommere:

"Når til og med motspillerne kommer bort etter kampen og sier at dommerne var urettferdige, da skjønner du at du er blitt rævkjørt", sier Sanford.

Bergens Tidende 24.11.2007

 

Durell Sanford (usikker) om antall motspillere:

"Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg synes vi jobber hardt, men det hjelper ikke når vi spiller fem mot seks", sier treneren og henviser til dommertrioen.

Bergens Tidende 24.11.2007

 

Øyvind A Kaarbø (ekspert) om tvilsomme avgjørelser:

"Mario Woodson er utvist på en meget tvilsom dommeravgjørelse", melder HT-sportens Øyvind Kaarbø fra Haukelandshallen. "Meget tvilsomt. Woodson ramla over Bullock, og jeg er temmelig sikker på at det var et uhell", rapporterer Kaarbø.

Harstad Tidende 19.11.2007

 

Øyvind A Kaarbø (partisk) om Halvor Moe og sportslig foul:

"Vikings har på ingen måte de sortkledde med seg i Gimlehallen i kveld. Bergensdommer Stein Halvor Moe dømmer. Etter få minutter av perioden har Vikings allerede fem lagfeil. Vikings får to tekniske feil og en sportslig feil dømt mot seg av Moe".

Harstad Tidende 17.11.2007

 

Stian Engebretsen (sindig) om hårreisende avblåsninger:

"Mitt største problem med årets dommere er hvor inkonsekvente de er. Ikke bare er variasjonen stor mellom dommerne, men også hvilken linje den enkelte legger seg på fra omgang til omgang. Hvis man på toppen av dette legger til en god andel hårreisende og dårlige avblåsninger, kan dette få selv den mest sindige trener til å gå noen ekstra runder på sidelinjen".

Stallions hjemmeside 16.11.2007

 

Anthony Williams (lovende) om la dommerne være i fred:

"Jeg må bli sterkere, slik at jeg står kampene bedre. Den jobben skal gjøres i vektrommet", sier Anthony Williams. "Og så skal jeg la dommerne være i fred".

Nordlys 13.11.2007

 

Jeff Lange (trener) om klare og unødvendige feil:

"Anthony har bare seg selv å takke, det var klare og unødvendige feil. Og jeg liker ikke at han skylder på dommerne etter et slikt tap, det vil jeg ta opp med han på trening tirsdag", sier Storm-trener Jeff Lange til Nordlys.

Nordlys 13.11.2007

 

Pål Berg (misfornøyd) om manglende linje og røntgensyn:

"Verre for meg er at det sjelden er mulig å finne en linje i det som skjer - fra periode til periode, fra kamp til kamp og fra dommer til dommer - annet enn at Andreas Lind er triggerhappy, og at Feenstra blåser innmari lenge i fløyta... At enkelte ynder å være kvikke ved å slenge en B for navnet til Andreas er selvfølgelig bare surr; det måtte vel være røntgensynet han burde fått pes for i så fall".

3Bs hjemmeside 12.11.2007

 

Jeff Lange (fornøyd) om dumme feil:

"Dømmingen i dag var utmerket – den beste vi har opplevd i år - og han kan nok ikke skylde på noen andre enn seg selv. Han gjorde dumme feil, og jeg prøvde selvfølgelig å si det til ham underveis", sier Lange.

Nordlys 12.11.2007

 

Anthony Williams (frustrert) om døve dommere:

"Dommerne blåste på omtrent alt jeg gjorde. Skritt, dytt og så videre. Klart jeg blir frustrert. Jeg prøvde å snakke med dommerne underveis, men de ville ikke høre", sier Williams.

Nordlys 12.11.2007

 

Anthony Williams (forbanna) om strenge dommere:

"Jeg er så forbanna lei av dette! Dommerne er alt for strenge, det er sykt. Dette alene er grunnen til at jeg ønsker meg vekk fra norsk basketballiga. Når jeg er ferdig i Storm, er jeg ferdig i Norge", utbryter Williams etter kampslutt.

Nordlys 12.11.2007

 

Stian Engebretsen (håpefull) om ekstrahjelp mot langskudd:

En som sørget for at Fjellhamar-spillerne stadig tapte terreng, var motstandens amerikaner, Brian Harper, som prikket inn oppsiktsvekkende mange trepoengere.39 poeng ble Harper stående igjen med til slutt. – "Hadde vi hatt litt godvilje fra dommerne skulle han strengt tatt sett kampen fra sidelinjen fra 3. periode, men det er typisk at en spiller med amerikansk pass får litt mer å gå på", kommenterte Engebretsen.

Romerike Blad 05.11.2007

 

Kjetil Høvde (gullkornist) om mye dømming og god kontroll:

"Dette ble en kamp med mye dømming. 4 tekniske feil, 1 usportslig, tre mann ut med 5 feil og en slåsskamp".

"Det rare var at Robertas Bitinas ikke fikk en eneste feil, bortsett fra den ene pålagte sluttsekundfeilen".

"Dommerne hadde vel egentlig god kontroll under kampen, men det røynet på et par ganger".

"Vi er ikke helt siker på om dømmingen var konsekvent og hadde en følelse av at Mahnin & co tillates noe mer enn andre."

Vikings hjemmeside 02.11.2007

 

Knut Godø (eventyrforteller) om aksjer, hestemøkk og hugg på kloss hold:

"Stian Mjøs på Aliens skal kjøpe aksjer i dommerforbundet - eller en lottokupong. Han holder en ball ytterst på fingeren, som naturligvis blir pelka ned av Jeff Rogers, som ikke har hatt tærne i bakken på ett kvarter".

"Elegante nedplukk skal vi ikke ha noe av takk. Det er dømming som passer et mørkt sted der det lukter hestemøkk. Den som roper navnet Andreas Lind, får svar - eller ei tut i fløyta".

"(B)Lind står på kloss hold og studerer Mustafa Mahnins gjentatte hugg mot underarmene på Thomas Vangen. Vangen kan nesten ikke tro at dommeren ikke blåser, han står jo rett ved!"

Harstad Tidende 02.11.2007

 

Kevin Hench (spaltist) om at NBA-dommerne får gamble:

"Allowing your refs to gamble just a little is like letting your limo driver get just a little drunk or allowing your daughter to get just a little pregnant. It's a horrible freakin' idea."

Fox Sports 27.10.2007

 

Knut Godø (teatralsk) om mætsjing og teater:

"Vel leder Vikings, og det er ønskelig med jevn mætsjing, men det er da ikke dommernes oppgave å regissere spillet, heller? De får nøye seg med å dømme, og overlate teatret til folk som Stein Winge."

Harstad Tidende 19.10.2007

 

Knut Godø (tastende) om puff, dytt og folkebevegelse:

"Men så, mot midten av omgangen, og det står 27-20 på tavla, begynner en av de tre dommerne å nykke. Han dømmer Thomas Vangen for puff, skyv, slag eller dytt eller hva pokker han så for noe slags folkebevegelse, og Vangen vil vite hva han gjorde for feil, ettersom han har stått temmelig rett opp ned rolig den siste halvtimen eller så."

Harstad Tidende 19.10.2007

 

Kjetil Høvde (undrende) om toleranse og dårlig rykte:

"Robertas Bitinas er i god form, men har ennå til gode å tilpasse seg dømmingen i Norge. Han får fort feil mot seg, men vi lurer på om dommerne har noe mindre toleranse i forhold til den gode Bitinas enn det som er vanlig. Noen av feilene han fikk mot seg virket urimelige. Han har kanskje et dårlig rykte som på et vis blir brukt mot han?"

Vikings hjemmeside 19.10.2007

 

S Tallions (anonym) om sonepress og det grå laget:

"Kampen ble dessverre preget av mange avblåsninger og straffer i en ellers ikke så fysisk kamp. Etter å skutt kun 6 straffer i de to første periodene valgte dommerne en annen vinkling resten av kampen og tildelte Stallions 44 straffer i de siste periodene. Det grå laget, Lind, Ryde og Feenstra, gikk offensivt til verks med sitt 3-manns sonepress, og satte sitt preg på kampen med totalt å blåse 69 feil av ymse karakter, utvise 10 mann og gi spillerne 108 hvilepauser fra straffelinjen".

Fjellhamars hjemmeside 15.10.2007

 

Krister Hoaas (patriot) om ok dommere og billige fouls:

"Harper hadde akkurat sendt guttene våre i ledelsen 68-67 da de ellers ok dommerne ga Brian den tredje Rema 1000-foulen av det hyperbillige slaget.."

Gimles hjemmeside 07.10.2007

 

Espen Engrav (snillere) om klandring av dommere:

"Jeg har jo en tendens til å klandre dommerne for mange av feilene som blir gitt, men i Robertas tilfelle må jeg faktisk si meg ganske enig i alle sammen. (Så har jeg jo også lovt Jan Korshavn at jeg skal være snill i år...) Robertas må klare å balansere sin grenseløse energi med en rutine som gjør at han kan være energisk og jævlig i forsvar uten at han gjør dumme og unødvendige feil. Robertas: skal du feile, lær deg nå ihvertfall å gjøre det på en måte slik at dommerne ikke ser det. Klip gutta i baillan i skjul for eksempel...."

Mjødbergets hjemmeside 06.10.2007

 

Knut Godø (fargerik) om trøbbel i alle himmelretninger:

"Dommerne har trøbbel. Verken de røde eller de blå liker dem akkurat nå, og mener de dømmer like hode- arm- og beinlaust hæstpeisaktig både nordover og sørover."

Harstad Tidende 28.09.2007

 

Knut Godø (blåst) om feil, feil eller var det feil:

"Like etter blåser dommeren feil - det vil si feil på Woodson, som pr definisjon ikke bør få feil, ettersom han er så snill. Så da er det vel feil, dommer..?"

Harstad Tidende 28.09.2007

 

Knut Godø (ellevill) om basketballmessig pasning i gynekologstol:

"Et par artige tablåer rekker å sette seg før perioden går ut, ved hjelp av dommerne, som blåser en liggende pasning. Vi får forklart at minst ett bein må være i parketten når pasninga gis, å ligge i gynekologstol med begge beina i været og passe ball, er ikke basketballmessig. Det er direkte regelbrudd."

Harstad Tidende 28.09.2007

 

Pål Berg (klesbevisst) om kravet til å ha skjorta nede i buksa:

"Personlig har jeg ingen problemer med dette, og jeg er ganske sikker på at det er mange norske dommere som synes det er like tøvete, men som likevel føler seg forpliktet til å få saker og ting på plass. Jeg er like sikker på at spillerne vil late som om de stapper overdelen nedi, for så å nappe den litt umerkelig opp igjen når dommeren snur seg vekk."

3Bs hjemmeside 18.09.2007

 

:o)