Sitater 2002/03

Erling Johansen (sjefsviking) om å reise seg:

- "De tapte knepent sist på bortebane, på grunn av en dommertabbe som dommeren selv har innrømmet. På hjemmebane sist hadde vi en helsvart dag. Derfor tror jeg guttene vil reise seg i dag mot Asker".

Harstad Tidende 03.04.03

 

Stein Moe (dommer) om å vektlegge:

- "Dessverre hender det fra tid til annen at slike feil gjøres i avslutningen av en basketkamp, og da får det naturlig nok, automatisk stor oppmerksomhet og tillegges avgjørende vekt. I dette eksemplet ville en tilsvarende situasjon i kampens første minutt vært glemt når kampen var over, selv om hendelsen kunne vært like avgjørende for kampens utfall. Det må man ikke glemme når man uttaler seg om dommeres, og spilleres tabber mot slutten av en kamp", mener Moe.

Harstad Tidende 02.04.03

 

Stein Moe (dommer) om å bedømme:

- "Det vil ikke være riktig å kommentere dette. Der og da ble det gjort en bedømmelsen av situasjonen, og den må vi stå for", er dommer Moes eneste svar til kritikken.

Harstad Tidende 27.03.03

 

Lazar Vidacic (bitter) om ekstrahjelp:

- "Soleklar feil. I stedet for at vi fikk starte på nytt, stjal Asker ballen og avgjorde. Bittert, men jeg er ikke overrasket. Asker er regjerende mester, har nettopp vunnet serien og har landslagstreneren som trener. Da får de gjerne litt ekstra hjelp, fordi dommerne respekterer dem", sier Vidacic.

Harstad Tidende 27.03.03

 

Robert Holm (buldrebass) om beskyttelse:

- "Dommerens tabbe kostet oss seieren. Lazar ble overfalt. Asker-spilleren grep tak i Lazar, holdt ham og dyttet til slutt. Det er dommernes oppgave å beskytte spillerne, men det skjedde ikke", tordnet Holm.

Harstad Tidende 27.03.03

 

Øystein Back (usikker) om dømming:

"Makan til dømming skal en lete lenge etter. Ikke på et eneste punkt var dommerparet konsekvente", sa en fortørnet Øystein Back.

Halden Arbeiderblad, papirutgaven 17.03.03

 

Matthias Eckhoff (skuespiller) om å avgjøre kamper:

"Jeg har stor respekt for Askers resultater, men jeg trenger likevel ikke å beundre dem", er Eckhoffs kryptiske kommentar. - "Men både mine og Baards meninger er egentlig helt uinteressante. Det er spillerne på banen som avgjør kamper - ikke trenerne, ikke dommerne, ikke skader eller sykdom. Kun spillerne".

Aftenposten 10.03.03

 

Scott English (amerikaner) om fordeling:

Et noe ujevnt dommerpar bidro til at temperaturen steg hos Harstads supportergjeng Mjødberget, men begge lag ble ofre for snodige avgjørelser. – "Dommerne gjorde mye rart, men det gikk begge veier", mente Scott English, som også hadde en god kamp.

Nordlys 17.02.03


Jeff Rogers (munnrapp) om skyld:

- "Jeg legger ikke skylda på dommerne for at vi tapte, men ved et par-tre anledninger i kampen blåste dommerne slik av vi ble skadelidende. Spesielt synd at slikt skjer i sluttminuttet", kommenterer Jeff Rogers.

Harstad Tidende 13.02.03

 

Baard Stoller (predikant) om fortrinnsrett:

For Stoller sier at det ikke er spillerne som skal prate med dommerne hvis de mener at noe er galt. Det er nemlig en oppgave som Baard Stoller har fortrinnsrett på. - "Det er jeg som skal predikere til dommerne. Men også jeg har begynt å ta det mer rolig med tiden. Jeg har vært med i 15 år, og dommerne er vel lei av å se trynet mitt", smiler Aliens-treneren. 

Budstikka 10.02.03

 

Mustafa Mahnin (snill) om tekniske feil:

- "Jeg skal aldri mer pådra meg tekniske feil på grunn av at jeg har kjeftet på dommerne. Du får aldri noe ekstra av dommerne uansett", sier Mustafa Mahnin etter at han og de gulkledde Asker Aliens-spillerne kjempet seg til 86-77-seier over rivalene fra Kongsberg.

Budstikka 10.02.03

 

Mustafa Mahnin (smart) om å holde kjeft:

Pointguarden har allerede blitt bevist på det å holde kjeft og å la dommeren ha eneretten på det å dømme.- "Jeg har lært meg at det er smartest å holde det man mener inni seg. Det er ikke nødvendig å skrike det ut på banen. Jeg tjener ikke noe på det likevel", smiler han. Han legger heller ikke skjul på at trener Baard Stoller har påpekt akkurat det med munnbruk overfor spillerne.

Budstikka 10.02.03

 

Mathias Eckhoff (ublid) om aktørenes kvaliteter:

- "Kampen preges av de mange feilene vi får. Jeg vil egentlig ikke uttale meg om dommerne, men deres avgjørelser preger i hvert fall kampen", sier Verket-trener Mathias Eckhoff, uten å legge skjul på at han mener at dommerne i hvert fall ikke var de beste av aktørene i Rykkinnhallen.

Budstikka 06.02.03

 

Christer Stjärnborg (ublid) om skyld:

Storm trener Crister Stjärnborg var alt annet enn blid på dommer Åsmund Hiis Hauge da han dømte teknisk feil i 3. periode igår. "De er 17 dommere i BLNO. Vi har i de aller fleste kampene Fredrik Holmboe, Frank Sanden og Åsmund Hiis Hauge som jeg rangerer som de 3 dårligste i ligaen. Men samtidig vil jeg understreke at det ikke bare dommeren sin skyld når vi taper", sier Stjärnborg.

Bladet Tromsø (papirutgaven) 27.01.03

 

Ola Steinvoll (patriot) om overraskelser:

"Kampen ble overført på Radio Harstad og kommentator Magnus Loe Sparboe formidlet dramaet på en utmerket måte.. Han tilkjennega stor overraskelse for mange av dommernes avgjørelser... men når enden er god (og Vikings har vunnet) er som kjent det meste godt!!". 

Harstads websider 25.01.03

 

Pål Berg (morsom) om pipeblåsing:

- "Kings har vært opprørt over Geir Matthiasen etter at sistnevnte i et anfall av utagerende pipeblåsing, skal ha gitt teknisk foul til publikum".

basket.no 24.01.03

 

Glenn Andersen (strateg) om marginer:

Men den tidligere Gimle-strategen var ikke imponert over dommernes opptreden. - "De dømte mye i vår disfavør i første halvdel av kampen. Vi hadde slett ikke marginene på vår side", mener Andersen, som utover i kampen måtte se at stadig flere av lagkameratene fikk faretruende mange personlige feil. 

BT 23.01.03

 

Kevin Juhl-Thomsen (dansk) om kaos:

- "Det var helt vilt ut på der. Det var krig; spiller mot spiller, med dommerne og sekretariatet. Så begynte Klanen å bråke, nei, alt var bare kaos", forklarer Kevin Juhl-Thomsen. 

Fædrelandsvennen 22.01.03

 

Kjetil Høvde (saklig) om fløytelyd:

"Dommerne kom ofte i fokus i kampen. At Mjødberget piper mot dommerne behøver ikke bety at de er dårlige, men denne gang kom også Robert Holm i klammeri med dommerne, noe som resulterte i teknisk feil - selvfølgelig. Vi mener at dommerne kom nogenlunde bra fra kampen, men vi syntes nok at mere av den julingen Bryn og Woods fikk under kurvene, burde ha resultert i lyd i dommerfløytene"

Harstads websider 17.01.03

 

Baard Stoller (humrende) om tekniske feil:

Mandag var Stoller usedvanlig rolig på benken til ham å være. Først i 2. periode reiste han seg fra laglederbenken. Da tuslet han frem på sidelinjen, for så å sette seg raskt på benken igjen. - "Det var lurt av meg det, hvis ikke ville vi pådratt oss flere tekniske feil. Jeg pleier å få det når vi har disse dommerne", smiler Stoller. For ordens skyld var også dommerne lokale; Fredrik Holmboe fra Snarøen og Geir Matthiasen fra Nesøya. - "De har dømt siden jeg begynte å coache for 14 år siden, og de er nok like lei av meg som jeg er av dem", humrer Stoller. 

Budstikkas papirutgave 14.01.03

 

Frode Loftesnes (uheldig) om dommeravgjørelser:

"Vi var litt uheldig med dommeravgjørelser på slutten, men det blir likevel litt feil å klage på dommeren", sier han uten å ville rette kritikk mot Barnes. 

BA 13.01.03

 

Markius Barnes (bitter) om å gjøre feil:

"Det var ingen feil! Jeg vet at det ikke var det. Dette er en dommerskandale", utbasunerer amerikaneren, når han ombestemmer seg og vil snakke med BA likevel. – "Men de gjør jo feil de også. De er jo bare mennesker", legger han til. 

BA 13.01.03

 

Kjetil Høvde (webviking) om dommerne:

– "Dagens gode og myndige dommere: Jan Korshavn og Åsmund Hauge". 

Vikings web 11.01.03

 

Scott English (amerikaner) om tøft spill:

"Frøya fikk lov å spille tøft av dommerne, og utnyttet det", fastslo Scott English, som med tre feil allerede midtveis i 2. periode selv måtte opptre forsiktig i forsvar resten av kampen. 

Bladet Tromsø 06.01.03

 

Krister Blomgren (rasende) om ulike nivåer:

Etter kampen nektet Blomgren å skylde på dommerduoen Jan Korshavn og Frank Sanden, selv om han var regelrett rasende på de to underveis. - "De holdt ulike nivåer. Den ene blåste på alt, mens den andre slapp alt. De fungerte ikke sammen, men var ikke avgjørende for matchen", insisterer svensken. 

Drammens Tidende 06.01.03

 

Magnus Høvde (subjektiv) om objektivitet:

"Tredje periode inneholdt en del (dommer-) avgjørelser som vi med objektive øyne ikke likte spesielt godt. For en objektiv publikummer kunne dette se ut som om det var 5 mot 7 på banen"

HBBKs web 05.01.03

 

Pål Berg (ironiker) om highlights:

ÅRETS HVITE STOKK: Den ene av dommerne i oppgjøret Bærums Verk Defenders-Tromsø Storm

basket.no 20.12.02

 

Kjetil Høvde (webviking) om publikums rett:

"Dommerne Stein Moe og Per Brunæs klarte seg rimelig godt. En del av avgjørelsene var ikke så lett å forstå, men det gikk nok begge veier, og ble ikke avgjørende for kampresultatet. Men når Brunæs blåser av en dunk fra Bøhler for skrittfeil, som ingen andre så, etter et strålende forspill av Rogers og Vidacic, kan ingen undres på at det blir pipekonsert. Om avgjørelsen er rett eller gal, spiller ingen rolle. Da har hjemmepublikummet rett til å pipe"

HBBKs web 09.12.02

 

Robert Holm (viking) om dommeravgjørelser:

- "Laget fikk nok en spillemessig nedtur etter fredagens kamp. Vi slet med å få flyt, og hadde dessuten en mengde merkelige dommeravgjørelser mot oss", sier Robert Holm. 

Harstad Tidende 09.12.02

 

Krister Blomgren (skuffet) om mange fouls:

At Rodney Hawthorne (bildet), Bjørn Sjølund og Hans-Thyge Solheim Hansen alle måtte ut med fem personlige feil i 4. periode, var heller ingen fordel i kampens hete. Men Blomgren klaget heller ikke over det.- "Det var vi som tapte kampen, ikke dommerne", uttalte han. 

Drammens Tidende 08.12.02

 

Web Redaktør (ørn) om internasjonal dømming:

"Guttene spilte hardt i forsvar og fulgte linjen til dommerne. Coach Ty mener dette er de beste dommerne han har hatt denne sesongen, begge lagene fikk spille hardt og vi fikk se basketball på høyt nivå". 

Ulriken Eagles 05.12.02

 

Krister Blomgren (sjefspingvin) om internasjonal dømming:

Som i de andre europacupkampene Penguins har vært gjennom, så var det også her en helt annen tolkning av reglene. - "Dommerne, som var fra Nederland og Russland, tillot mye mer enn vi er vant til i den norske ligaen. Våre små spillere sliter litt ekstra når vi møter store spillere, som tilfelle er hos Honka", sier Blomgren. 

Laagendalsposten 05.12.02

 

Morten Martinsen (assistentpingvin) om internasjonal dømming:

Dommerduoen Frank Sanden og Lars Ryde var ikke de mest populære på parketten. – "Det ble mye blåsing", mente Morten Martinsen. "Det er tydeligvis stor forskjell på det dommerne tillatter ute i Europa og her hjemme. Vi får bare innstille oss på det", la han til.

Laagendalsposten 28.11.02

 

Web Redaktør (anonym) om å ha dagen:

- "Travis Reynolds hadde ingen stor kamp og mye skyldtes at hans fokus ble rettet for mye mot dommerene. Han tok riktignok 13 returer men scoret kun 8 poeng. Det var ikke bare enkelte spillere på Storm som ikke hadde helt dagen, det kan vel også sies om dommerne." 

Tromsø Storm 25.11.02

 

Mathias Eckhoff (kontrollert) om fysisk spill:

- "Det var et utrolig kok utpå her, og da trenger man kontroll. Det synes jeg vi hadde. Dommerne tillot enormt mye holdning, slik at det ble veldig fysisk spill. Det har vi vært dårlige på tidligere, men vi klarte det likevel. Dette var veldig positivt", mener Eckhoff.

Budstikka 25.11.02

 

Baard Stoller (ironisk) om forskjellsbehandling:

- "Quentin trivdes bra og ville bli, men han fikk ikke utnyttet potensialet sitt i Norge. Han er stor og tung, og ofte fikk han merke det norske sosialdemokratiet av dommerne som jeg mener ga ham mindre rom enn de andre spillerne", sier Asker Aliens-trener Baard Stoller.

Budstikka 22.11.02

 

Baard Stoller (sur) om rutine:

- "Vi kom dessverre veldig bakpå i starten. 1. periode var veldig dårlig av oss. Jeg synes dommerne bidro sterkt til det negative hos oss. Det er skuffende at to så rutinerte dommere kan dømme så dårlig", sier Stoller som også understreker at han synes Harstad var gode.

Budstikka 21.11.02

 

Frode Loftesnes (urymisk) om blåsing:

- "Vi manglet rytme. Og når vi mangler rytme, bommer vi på de fleste av skuddene våre. Det hjelper så lite at vi gjør en ganske god kamp i forsvar", sier Loftesnes som synes dommerne blåste for alt og ingenting.

BT 18.11.02

 

Arnstein Friling (rutinert) om menn over 35:

- "Og forresten, jeg vil ha meg frabedt slengkommentarer om 2-4 divisjon. Menn over 35 år er pr. definisjon vakre, yndige og grasiøse skapninger, med god kondisjon, et strålende humør og et lynne som gjør at de lydig godtar enhver dommeravgjørelse".

basket.no 13.11.02

 

GeirB (Klanen) om Millers skrittbevegelser:

- "Bare noen kan fortelle Miller om skrittregelen. SKANDALE at den mannen ikke kan sprette ball før han flytter pivoten. Til og med de 13åringene jeg trener skjønner dette etter litt forklaring, ikke klager de på dommeren når de blåser skritt heller".

SOLs debattsider 12.11.02

 

Erik Björklund (svensk-haldenser) om klagende medspillere:

- "Og alt for mye kjefting på dommerne.  Normalt sett er jeg den som «gnäller» mest mot dommerne, men i dag trengte jeg knapt å åpne munnen.  Den jobben klarte mine lagkamerater til gangs", forklarte Björklund, og kunne ikke annet enn å trekke litt på smilebåndet over den gruelige innsatsen.

Halden Arbeiderblad 11.11.02

 

Kjetil Høvde (Web-viking) om å være i sentrum:

- "Dommerne klarte seg godt. De hadde god kontroll over kampen, og verken spillerne, laglederne eller publikum hadde noen grunn til å klage. Dommerne skal ikke selv i være i begivenhetenes sentrum, det skal de overlate til spillerne. Korshavn og Holter maktet dette på en god måte".

HBBKs web 06.09.02

 

Ethan Cole (lettet) om å bli utvist:

- "Det var fryktelig dumt av meg å bli utvist. Jeg ble frustrert og sa ting til dommeren som jeg normalt ikke sier. Heldigvis vant vi", sier en lettet Cole, som fryktet at han hadde ødelagt for laget.

Harstad Tidende 31.10.02

 

Kjetil Høvde (Web-viking) om å kaste ball:

- "Hjemmepublikummet vil kanskje aldri være fornøyd med dommerne når tingene ikke går hjemmelagets vei. Vi synes nok mange avgjørelser var merkelige, men vi innrømmer at vi ikke er helt objektiv. Derimot kan vi ikke forstå¨at det var nødvendig å gi teknisk feil mot Jeff Rogers i sluttminuttene. Han kastet bort ballen etter at dommeren hadde blåst,i frustrasjon over sin egen turn-over. Det er selvsagt uprofesjonelt av Rogers, men en god dommer bør kunne overse dette. Spesielt når resultatet ble et Rogers fikk sin 5. feil".

HBBKs web 27.10.02

 

Baard Stoller og Mathias Eckhoff (uenige) om fysikk:

- "Quentin (Smith) blir straffet fordi han er stor", sa Asker-trener Stoller.- "Asker får en fordel av at dommerne ikke stopper deres røffe bruk av fysikken", mente Verket-kollega Mathias Eckhoff. - "Det er klart vi har ulike interesser. Bærums Verk har et lite lag med ferdigheter i form av tempo og bevegelse, vi mer størrelse og fysikk", forklarte Stoller. - "Men jeg håper ikke vi skal tilbake til 60-talls-dømming der det ikke var lov til å røre hverandre".

- "Baard kan umulig mene at vi tjente på dømmingen i dag. Så lenge de er større enn oss, favoriseres de av slik dømming", mente Eckhoff.- "Quentin blåses av etter få sekunder i feltet (tresekunders-regelen), mens andre nærmest kan bo der", parerte Stoller.

Før begge sa seg enig om to ting: - "Dommerne var for dårlige i denne kampen".

Budstikka 24.10.02

 

Robert Holm (coach) om utslåtte tenner:

- "Dersom det hadde skjedd noe galt, ville jo dommeren ha blåst", hevder Holm.

Bergens Tidende 19.10.02

 

Richard Bruvik (Frøyaleder) om å vinne:

- "Dersom dommeren hadde sett det som skjedde, ville vi fått to straffer og i tillegg beholdt ballkontroll. Og naturligvis ville Cole vært ute av spill. Da tror jeg vi ville vunnet kampen", sier Bruvik.

Bergens Tidende 19.10.02

 

Baard Stoller (glisende forbannet) om bonuskast:

- "Jeg vil egentlig si minst mulig om dommerne, men jeg lover at jeg kommer til å sende inn en rapport til forbundet. Når det gjelder Quentin, kunne alle se at han skulle ha hatt flere straffer, mens Greene fikk lov til å skyte bonusskudd i ett sett", tordner Asker-trener Stoller. At Baard Stoller var forbannet på duoen i svart, var det ingen tvil om. Bergenseren klarte imidlertid å skjule frustrasjonen bak et genuint seiersglis.

Budstikka 17.10.02

 

Manne Palmquist (konge) om dommeravgjørelse:

- "Herregud, altså".

Bladet Tromsø 16.10.02

 

Frank Nyborg (ung ørn) om kvalitet og marginer:

- "Det var en ganske dårlig kamp. De siste ti minuttene avsluttet deres amerikaner hvert angrep og det var helt forferdelig dømming. Heldigvis klarte vi å vinne likevel. Vi har likevel mye å gå på", sier Nyborg.

Bergens Tidende 06.10.02

 

Greg Knudson (irritert) om å pirke:

"Dømmingen var veldig dårlig. De var utrolig pirkete. Blåste på den minste ting. 61 feil i løpet av en kamp er altfor mye, det blir også veldig kjedelig for publikum, som må se en straffekonk", sier en irritert Greg Knudson. Men han ville ikke skylde tapet på dommerne.

BA 05.10.02

 

Robert Holm (verbal) om rar dømming:

- "Jeg har aldri snakket så mye med dommerne i løpet av en kamp. Det var mye rar dømming, og vi ble ofte hardt straffet og mistet ballen. For eksempel ble Ethan stoppet så hardt at han blødde. De blåste ikke. Asker sparker ballen. De blåser ikke. Det var mange slike avgjørelser. Jeg syns dommer Kjell (Løvold) er en av de beste dommerne i landet, men likte ikke alt denne gangen", sier Holm. 

Harstad Tidende 05.10.02

 

Jan Korshavn (dommer) om kontroll:

- "Det ble blåst på et tidspunkt da det ikke skulle vært blåst, sier han om de hektiske sluttsekundene. Og det er jo surt. Vi hadde full kontroll på kampen i 39 minutter og 58 sekunder. Men det er det som skjedde helt på slutten som folk husker", sukker han.

Budstikka 04.10.02

 

Åge Damsgaard (leder) om dommeravgjørelser:

- "Dommerens avgjørelse der og da er suveren, og vil ikke bli overprøvd" sier Åge Damsgaard til Budstikka.- "De vurderingene dommerne kommer med, skal det svært mye til at vi overprøver", gjentar Damsgaard.- "Har dommerne derimot brukt feil regelanvendelse, eller at noe utenforliggende har påvirket kampen, kan vi gjøre noe med saken", sier han.

Budstikka 04.10.02

 

Per Tøien (vikarierende sersjant) om feil:

- "Kan en dommer trekke tilbake en slik bedømmelse? Og hva skjedde med våre sekunder", undrer treneren som mente det var langt mer enn to sekunder igjen da dommerne blåste for feilen. "Det var feil dømt, feil trukket tilbake og feil på klokken. Våre gutter ga seg selv en mulighet til å vinne. Mer enn det kan jeg egentlig ikke be dem om", kommenterer Tøien. 

Budstikka 03.10.02

 

Derrick Miller (fornøyd) om norske dommere:

Sist onsdag møtte Vålerenga Asker i Basketligaens åpningskamp. Miller innrømmer at han "testet" både dommere og motspillere litt. "Det er greit å vite hva som er tillatt og ikke. Jeg kom unna med stort sett alt, så det virker som dommerne lar mer gå her enn i USA", gliser dunkespesialisten fornøyd.

Aftenposten 02.10.02

 

Kjetil Høvde (Viking) om tilfredse tilskuere:

"Dommerne Brunæs og Moe dømte godt. 853 betalende tilskuere var tilfreds i dag". 

Vikings hjemmeside 27.09.02

 

:o)

{jpageviews 00 right}