Sitater 2005/06

 

David Stern (NBA-sjef) om perfekt dømming:

"Our goal is to make the officiating perfect, at 100 percent," sier Stern. "We have not and we never will achieve that result. But I think we have the best officials, the best-monitored officials, the best-developed officials in all of sports".

Basket.no 03.05.06

 

Ketil Høvde (referent) om jubel og tekniske feil:

"Størst jubel ble det kanskje da Stoller fikk teknisk feil for klaging på en dommeravgjørelse. Men for å få teknisk feil var det kanskje noe mer enn bare en klage?"

Vikingsweb 03.04.06

 

Baard Stoller (sint) om håpløse feil:

"Vi fikk dommerne imot oss i starten. De sørget for å ta ut to av våre høyeste spillere ved å blåse håpløse feil. Dermed spilte vi på sett og vis uten forwarden i resten av kampen. Kampbildet ble et annet enn det skulle ha vært", sier en tydelig irritert Stoller.

Harstad Tidende (papirutgaven) 03.04.06

 

Knut Godø (tilstede) om motgang:

"At Nick Curtis får blåsing på et kraftuttak mot en vikingsspiller, viser vel at alt går i mot Askerlaget denne kvelden. Også dommerne. Vikings har vunnet kampen idet det gjenstår halvannet minutt, og stillinga heter 85-76".

Harstad Tidende 02.04.06

 

Lazar Vidacic (viking) om konsentrasjon og bagateller:

"I stedet for å konsentrere oss om eget spill, lot vi oss bringe ut av fatning av et par dommeravgjørelser. Slike bagateller skal vi ikke bry oss om", kommenterer Lazar Vidacic.

Harstad Tidende (papirutgaven) 27.03.06

 

Knut Godø (skribent) om feil og godt syn:

"Men så får Elsafadi sin fjerde feil - av en eller annen grunn. Dommerne ser steikanes godt".

Harstad Tidende 26.03.06

 

Knut Godø (skribent) om dønking og elegante foul:

"Idet det ligger an til en dønk, lander Marco Elsafadi på ryggen til den stakkars Aliens-spilleren, så elegant at dommerne ikke engang blåser feil.".

Harstad Tidende 22.03.06

 

Knut Godø (skribent) om tre dommere og konspirasjon:

"La oss håpe at tre dommere ikke er tre ganger så dårlig dømming mot VIkings. Men det ser foreløpig ut til at den partiske lokalpresses konspirasjonsteorier ikke holder i Harstadhallen i dag. I alle fall skjuler dommerne det godt...".

Harstad Tidende 16.03.06

 

Berith Silden (hoderystende) om tre dommere og en kommissær:

"Det er tre dommere på banen og en kommissær fra forbundet i sekretariatet. Likevel klarer de å gjøre en slik feil", sier en hoderystende Berith Silden, styreleder i Ulriken, til BT.

Bergens Tidende 15.03.06

 

Mustafa Mahnin (utvist) om tøft spill:

Mahnin ble utvist etter sin femte personlige feil da få minutter gjensto og ga beskjed til dommertrioen om at han var sterkt uenig i de to siste feilene. "Jeg synes det er vanskelig å vite hvor vi har dommerne. Noen ganger tillater de tøft spill, andre ganger slår de ned på det med det samme. Men vi må gå ut på samme vis i returoppgjøret tirsdag, og holde trykket oppe. Da kan vil klare det", sier Mahnin".

Laagendalsposten 13.03.06

 

Henning Berg (kommentator) om 3 dommere og bedre dømming:

"De stiller med 3 dommere i dagens kamp, mot normalt to. Det skal jo normalt bety en enda bedre dømming enn tidligere. Dersom det er mulig. ".

TV2 Zebra 12.03.06

 

Henning Berg (kommentator) om dommer Lars Klaar før kampstart:

"Han er klar han..".

TV2 Zebra 12.03.06

 

Birgitte Lygre (spaltist) om beslutningsvegring:

"I fremtiden håper jeg å se et mer bestemt forbund.Kanskje de skal lære litt av våre gode venner, dommerne?De står i alle fall fast på at en avgjørelse er en avgjørelse".

basket.no 10.03.06

 

Espen Enggrav (liksomjournalist) om medisin og selvkritikk:

"Dommerne var såpass bra i denne kampen at det ikke er så mye vits å kommentere det……. SÆRLIG!!!!!! Jon Mangle Hammervold og lillegutten Lars Ryde kan ikke ha tatt riktig medisinglass på badet denne morgenen. De synes sikkert selv at de gjorde en kjempeinnsats, for gud forby at man skal ta noen form for selvkritikk, så kritikken, ja den må komme fra oss".

Mjødberget 22.02.06

 

Morten Gjerde (talerør) m.fl. om pipeblåsere:

Kongsberg-treneren møtte igjen dommerparet som fremprovoserte hans karantene, og heller ikke denne gang var amerikaneren spesielt tilfreds med de to med fløyte. "Dømmingen var ikke god, men pipeblåserne ble ikke direkte avgjørende", mente Gjerde. "Den påstanden støtter vi", var omkvedet i Ulriken-garderoben.

Laagendalsposten 19.02.06

 

Ketil Høvde (referent) om uryddig dømming og høy temperatur:

"Vi synes allikevel at dommerne dømte noe uryddig. Spesielt synes vi at et par av feilene som Fitim Troni fikk mot seg var uforståelige, og våre høye spillere ble holdt svært hardt under kurven uten at dommerne syntes at det var grunn til å reagere. I en jevnere kamp hadde nok temperaturen mellom dommerne og spillerne vært noe høyere enn den ble i dag."

Vikingsweb 18.02.06

 

Knut Godø (entusiast) om paintball, foulfordeling og fine prikker:

"Det er vel trygt å si at dommerne har dømt Vikings i kveld. Hvorfor stiller de ikke like godt med paintball-børse? Sånne lager jo fine prikker..."

Harstad Tidende 17.02.06

 

Ketil Høvde (referent) om å gode dommere:

"Begge lag spilte godt forsvar og to gode dommere tillot begge lag å spille aggressivt. Det ble utdelt svært få feil til spillerne og dette gjorde at vi fikk fin flyt i kampen".

Vikingsweb 28.01.06

 

NBBFs Domsutvalg (dømmende) om å godkjenne en kampprotokoll:

"Det er utvilsomt dommernes ansvar å godkjenne endelig en kampprotokoll, ikke spillernes og/eller laglederenes ansvar".

Budstikka 20.01.06

 

Will Voigt (sjokkert) om å la spillerne avslutte:

"Vi hadde ikke satt ballen i spill en gang. Jeg skjønner ikke at det går an. Det er ikke noen andre steder den feilen hadde blitt dømt", sier en sjokkert Will Voigt. "Vi hadde et spill klart der Calix skulle avslutte, men det spillet fikk vi aldri kjørt, fordi dommeren ikke ville la spillerne avgjøre", freser Voigt.

Bergens Tidende 03.12.05

 

Knut Godø (tastaturist) om rot på parketten og blå prikker:

"Droppen går. Vi er i gang. En viss forventning stiller vi også til dommer Jan Korshavn, som tidligere har rota til parketten i Harstadhallen noe så helt innforjæklig. Må han få en god kveld!"

Nå har dommerne (som forresten sjøl springer omkring med tre blåprikker på ryggen - har de tenkt på det?) begynt å prikke Marco Elsafadi - verdens snilleste basketspiller"!

Harstad Tidende 25.11.05

 

Nice (debattant) om å klage på rett dommer:

"Det eneste jeg ber om er at når dere skal kjefte på en dommer FOR GUDS SKYLD KJEFT PÅ RETT DOMMER!!!! Det nytter ikke stå i hallen og kjefte på Jan Korshavn når det er Oscar Lindø som dømmer."

Harstadforum 20.11.05

 

Baard Stoller (serieleder) om skandaler og å feile:

"Skandale er et sterkt ord, men hvis resultatet ikke er riktig, så er det ikke bra. Dette er noe Ulriken må ordne opp i med sine folk, vi forholder oss til forbundet", sier Stoller, som ikke vil legge skylden på dommerne. "De har godkjent resultatet, men det er det mange som har. Det er menneskelig å feile", sier han.

Budstikka 28.11.05

 

Espen Engrav (besserwisser) om å gjøre en halvveis bra jobb:

"Halvparten av dommerne i dagens kamp gjorde faktisk en god jobb på fredag. Den andre halvdelen har dessverre en god del å jobbe med."

Mjødberget web 26.11.05

 

Knut Godø (hallskribent) om favoritter, trøst og besetttelse:

"Vegard Slettli Hansen, og flere andre, får herje som de vil mot vikingene - det er bare å se det i ansiktet - vikings blir aldri dommernes favoritter. 83-62, og Stormen er som ventet redusert til flau vind. Jonas Evensen kommer inn på Vikings, mens Runar Ytrehus får en av to trøstestraffer i kurven. Dommerne blåste naturligvis av straffe nummer to for å la ham få enda en gratis sjanse. Det kan ha gått en slags besettelse i dommerne, men de har oppdaget at Vikings faktisk er i ferd med å vinne, men for seint. Så det hjelper ikke hva dommerne gjør."

Harstad Tidende 25.11.05

 

Knut Godø (fingerrapp) om råtten tale og blinde dommere:

"Dommern overser en helt klar skrittfeil hos Storm. Får råtten tale i belønning. Storm har spist vikingenes lille ledelse opp og det står fire minutter og 21 sekunder igjen. 31-30, står det på skårbårdet. Det komles en hel - uventet mye. Dommerne er blinde for et bakholdsangrep av på Rogers, som snatrer hele tida. 33-31."

Harstad Tidende 25.11.05

 

Anthony Collins (sjefspirat) om å fokusere riktig:

"Our main focus for now is not to be so hard on the officials. They are doing the best job they can do. I do not think that both of these close losses can be blamed on them. They are human, players and coaches make just as many mistakes as they do. I am not saying that their calls were bad; it’s just that I do not agree with their calls some of the time. That is just the coach in me trying to get every call in favor of my team. In the heat of the battle we players, coaches, and officials see things differently."

Pirates Web, 16.11.05

 

Jeff Rogers (kaptein) om å bomme på skuddene:

"Det har ingen hensikt å unnskylde seg ved å klage på dommeravgjørelser. Tross alt er det spillerne og ikke dommerne som bommer på skuddene," poengterer Jeff Rogers.

Harstad Tidende, papirutgaven 15.11.05

 

Lazar Vidacic (overentusiastisk) om å spille basket:

"Hvis vi bruker energi på dommere eller andre faktorer vi ikke selv rår over, ødelegger spillerne og jeg for oss selv. Vi skal spille basketball og sørge for å vinne kamper uansett hva som skjer rundt oss," understreker Vidacic.

Harstad Tidende, papirutgaven 15.11.05

 

Espen Enggrav (entusiastisk) om advarsler og baller:

"Det var flere uker siden sist hjemmekamp, og i mellomtiden har vi hatt både skader og nyankomne spillere, og siden forrige hjemmekamp var mot dørmatta Kristiansand Pirates, var nok mange spente på hvor gode vi egentlig var i kamp mot et av de beste lagene i Norge. Men stemningen tok seg godt opp, selv om to inkonsekvente dommere gjorde sitt beste for å bryte den ned igjen. Jeg mener, hvor mange advarsler er det mulig å gi før man har baller nok til å blåse den tekniske feilen som er så åpenbar?".

Mjødberget 07.11.05

 

Knut Godø (skrivelysten) om brølere og blåprikker:

"Dommerne har ikke gjort store brølere, og skal ikke ha beklagelser så langt i kampen. Et moderat antall blåprikker bærer vitne på en relativt snill kamp".

Harstad Tidende 04.11.05

 

Jeff Rogers (skadet) om å respektere:

"- Dommeren måtte ta en lynrask avgjørelse.Han valgte å dømme foul. Det må vi respektere" sier Rogers.

Harstad Tidende papirutgaven 24.10.05

 

Fitim Troni (syndebukk) om å gjøre en god jobb:

"- Dommerne i denne kampen var bra. De gjorde virkelig en bra jobb" roser Fitim Troni.

Harstad Tidende papirutgaven 24.10.05

 

Knut Godø (ordkunstner) om å få pepper:

"Dommer Kjell Løvold dømmer Rogers for skritt, og får en anelse pepper fra Mjødberget".

Harstad Tidende 07.10.05

 

Cato Martinsen (hobbyjournalist) om å ha dagen:

"I andreperioden ga spillerne Asker for lett vei til kurven, etter altfor mange feilpasninger. I tillegg til at flere mente at dommerduoen Arnstein Gloppen og Siv Therese Underland ikke hadde dagen med 11 personlige feil til Penguins og to til Asker i andre periode. De siste ti fikk pingvinene ni feil mot seg, og Asker bare én".

Laagendalsposten 25.09.05

 

Espen Enggrav (tørst) om å glede seg:

"Jeg gleder meg til å sitte oppe til langt på natt og vente på avisen for å få siste oppdatering på basketfronten, Jeg gleder meg til å treffe igjen alle jeg står og jubler sammen med hver eneste hjemmekamp, men som man dessverre ikke omgås så mye med om sommeren. OG ikke minst gleder jeg meg til å se god basket igjen. Det er jo det som er moro. Dunking, driblinger, steals, Loke og dommerjævler, e det rart man drekk????".

Mjødberget 18.09.05

 

:o)