NBBF: Dommersamling i Oslo
Featured

NBBF: Dommersamling i Oslo

Den siste helgen i august samles alle dommere som skal dømme i nasjonale serier til NBBFs årlige seminar, og samlingen er også i år lagt til Ullevål stadion og Domus Athletica. Dommerkomiteen har ikke invitert noen eksterne instruktører denne gangen, men stiller med egne fagpersoner. Det blir også en gjennomgang av de kommende regelendringene som FIBA ventelig vedtar nå i sommer.

Dommergruppen skal i løpet av helgen 24.-25. august gjennom obligatorisk kondisjonstest og regeltest som i praksis er de samme testene som benyttes av det internasjonale basketballforbundet FIBA. Det blir også en gjennomgang av erfaringene fra forrige sesong, og litt om dommerutvikling, 3PO mekanikk og noen spesifikke fokusområder. Og hvis tiden tillater det blir det også felles diskusjon rundt utvalgte videoklipp.

Vår svært erfarne FIBA-dommer Viola Györgyi skal ta for seg et par leksjoner, en praktisk i hall på dommerteknikk og en teoretisk i plenum på et utvalgt tema. I tillegg kommer Arnstein Gloppen og Torkild Rødsand til å bidra på det faglige.

På samlingen deltar også FIBA National Instructor Kjell Løvold som i tillegg til å være instruktør for NBBF, også er ansvarlig for all oppfølging av de internasjonale dommerne overfor FIBA. Resultatene av deres tester skal rapporteres inn til FIBA flere ganger i året og er avgjørende for å beholde lisensen som FIBA-dommere. Løvold skal også bidra med leksjoner på det offisielle programmet.

FIBA har varslet noen mindre endringer av offisielle spilleregler, og både disse og medfølgende tolkninger vil også bli presentert på årets dommersamling. Instruktør vil sannsynligvis bli tidligere DK-leder Jan Korshavn som fortsatt jobber med oversettelse av spilleregler og tolkninger som dommerkomiteens tekniske rådgiver.

Samlingen holdes på Idrettens Hus på Ullevål stadion med løpetest i nærliggende Domus Athletica. Faglig ansvarlig for arrangementet er dommerkomiteens leder Torkild Rødsand.