Ryde gir seg
Featured

Ryde gir seg

Etter mer enn tretti år som basketballdommer har Lars Ryde nå bestemt seg for å la fløyten få hvile. I denne perioden har det blitt et stort antall kamper på regionalt og nasjonalt nivå, samt en utmerkelse fra NBBF. Den alltid blide og positive karen, nå bosatt på Nesodden, har også vært president i dommernes interesseorganisasjon NBU i en årrekke.

En gammel dommerlogg fra 1992 er det første sporet av hvor lenge Lars Ryde har holdt på som basketballdommer. I perioden fram til sommeren 2024 har det nok blitt godt over 1000 dømte kamper i ulike turneringer, regionsserier og ikke minst BLNO menn og kvinner.

Ryde ble påmeldt NBBFs forbundsdommerkurs i 1997 som representant for Buskerud Basketballkrets som det het da. På samme kurs gikk bl.a. de tidligere FIBA-dommerne Jan Henrik Lunde og Siv Therese Underland, samt selveste Jan Hendrik Parmann som nå er president i NBBF. Året etter var Ryde i gang som forbundsdommer og har siden vært med i gruppen dommere som dømmer i BLNO.

I tillegg til å være en ivrig basketballdommer, var Ryde også president i dommerunionen NBU fra 2006 til 2014, en viktig oppgave i arbeidet med å forhandle med NBBF om dommernes betingelser.

På dommersamlingen i 2015 ble Lars Ryde tildelt NBBFs Gullfløyte som gis til dommere som har holdt på i 25 år og som fortsatt er aktive på nasjonalt nivå, på et av bildene under ser vi Ryde sammen med kollegaene Till Schrader, Andreas Lind og Arnstein Gloppen.

Også på parketten høstet Ryde anerkjennelse, i sesongen 2019/20 var han blant de tre dommerne som fikk flest stemmer til kåringen av "Årets dommer" i BLNO Kvinner, også kalt Top3.

Men nå blir fløyten lagt på hyllen, og på vegne av alle tidligere og nåværende dommerkollegaer er det bare å si:

Vel blåst, Lars! - og takk for innsatsen.

Foto: Marianne Stenerud m.fl.