Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

FIBA: Svensk dommer i All-Star

Det er ikke lenge igjen til det skal spilles All-Star kamp i FIBAs Euroleague Women. Kampen spilles i den polske byen Gdynia i begynnelsen av mars, og det er et sammensatt europeisk lag som skal møte et lag fra "resten av verden". I praksis består dette laget av en rekke amerikanske spillere, de fleste fra klubber i Europa. Nylig offentliggjorde FIBA Europe navnene på de spillerne som skal starte kampen, de to coachene som har fått æren av å lede lagene og de tre dommerne som skal sørge for at alt går på skinner ute på parketten. Og svært gledelig er det at det er en svensk kollega som får æren av å være med på dette, en dyktig dommer som mange norske dommere kjenner og har dømt sammen med.

FIBA-dommer Åsa JohanssonDe to lagene Europe og Rest of the World møtes 8. mars i Gdynia, og de skal ledes av hhv. George Dikeoulakos (Lotos Gdynia) og Laszlo Ratgeber (Fenerbache). Fra desember til slutten av januar har det vært mulig å stemme fram hvilke spillere som skal være med i denne All-Star kampen. Under opplettet i Gdynia blir det også en 3-poengskonkurranse, og etter kampen skal man kåre en All-Star MVP.

De fem spillerne på hvert lag som fikk flest stemmer er følgende:

- Europa: Celine Dumerc (FRA), Alba Torrens (ESP), Amaya Valdemoro (ESP), Sandrine Gruda (FRA) og Sancho Lyttle (ESP)
- Rest of the World: Monica Wright (USA), Seimone Augustus (USA), Angel Mc Coughtry (USA) Candice Dupree (USA) og Sylvia Fowles (USA).

Det er også nominert tre internasjonale dommere til denne kampen, og det er morsomt å se at FIBA har nominert en svensk dommerkollega til denne kampen. Åsa Johansson er nemlig en dyktig FIBA-dommer med lang erfaring både internasjonalt med flere større mesterskap, og hjemme i Basketligan i Sverige.

Sammen med seg i denne kampen får hun Grzegorz Ziemblicki fra Polen og Fabiana Nitu fra Romania. Kommissær i kampen er den tidligere toppdommeren Krzystof Koralewski, også han fra Polen.

Vi gratulerer Åsa med det ærefulle oppdraget, og ønsker lykke til med kampen i Gdynia.