NBBF: Ny sponsor for dommerne
NBBF: Nye dommerskjorter og mye annet utstyr fra Nike.

NBBF: Ny sponsor for dommerne

NBBF har fått på plass en meget bra sponsoravtale for sine elitedommere, Avtalen med Nike vil gi dommerne på nasjonalt nivå dommerskjorter og bukser de nærmeste 3 årene i tillegg til oppvarmingsjakke, reiseveske og ytterjakke. Avtalen ble signert like før påske og vil også få betydning for noen av klubbene i BLNO.

ÅRETS APRILSPØK

NBBF har jobbet med ny sponsor til dommerne helt siden sommeren 2023 og har nå endelig landet en gunstig avtale med den internasjonale utstyrsleverandøren Nike. I praksis kommer alle dommerne på nasjonalt nivå til å få 2 stk. dommerskjorte (to farger), 1 sort dommerbukse, 1 par innendørssko, reiseveske og ytterjakke. Verdien på utstyrspakken ligger på ca. 5 000,- pr. dommer.

I tillegg vil Nike legge inn en større sum til arbeid med dommerutvikling og dommersamlinger på elitenivå og dette vil muliggjøre 2 ekstra dommersamlinger for alle dommerne i tillegg til høstsamlingen før sesongstart. Planer er allerede i gang for en samling i Oslo like før jul og en sluttspillsamling i Bergen i mars 2025.

Ettersom leverandøren tilbyr 2 spesifikke farger på de nye dommerskjortene, er det samtidig klart at NBBF ikke lenger godkjenner gult eller lyseblått som draktfarger. Dermed vil klubber som har disse fargene måtte finne seg nye farger for de tre neste årene. Det vil først og fremst gjelde lagene til Asker og Bærum som begge bruker disse to fargene i stedet for spillereglenes anbefaling om hvitt som lys farge. Som kjent skal man alltid spille med lyse mot mørke drakter for å gi best mulig kontrast for dommere, publikum og TV-sendinger.

Utstyrspakken til dommerne vil bli utlevert på høstens dommersamling og dommerskjortene vil få trykk foran og bak som promoterer andre samarbeidspartnere av NBBF. Hvilke dette blir er ennå ikke helt sikkert, men både TV2 og Thon Hotel har blitt nevnt den siste tiden.

Spørsmål om avtalen og utstyrspakken kan rettes til dommerkomiteens leder Torkild Rødsand eller president i NBU William Vegelbo.