Blogg: To dommere og instruktør i Scania Cup
Fra venstre: Alex Reiertsen, Ronnie Nunn, Sverre Uijting og William Vegelbo.
Featured

Blogg: To dommere og instruktør i Scania Cup

Den årlige Scania Cup er en prestisjefyllt turnering for aldersbestemte klubblag som regnes som et uoffisielt Nordisk mesterskap. Antallet dommere har variert fra år til år, men det har nesten uten unntak vært dommere fra Norge med siden 1990. I år var to dommere og en instruktør i Södertälje utenfor Stockholm.

Turneringen Scania Cup er en institusjon i vårt område av basket-verdenen, i en årrekke har Södertälje BBK arrangert det som regnes som uoffisielt Nordisk mesterskap og et stort antall frivillige, sammen med mange dyktige dommere fra hele Europa, gjør dette til en virkelig bra cup for de aldersbestemte klubblagene.

For dommerne er dette en god mulighet til personlig utvikling. Over 180 dommere fra en rekke land var med i årets Cup og et stort antall dyktige instruktører arbeidet tett med dommerne under hele turneringen for å gjøre dem bedre på dommermekanikk med tre dommere, bedømning av vanskelige situasjoner og mye mer.

I år har to norske dommere deltatt på årets Scania Cup; William Vegelbo (Oslo) og Sverre Uijting (Trondheim). I tillegg hadde arrangøren invitert Alexander Reiertsen (Trondheim) som instruktør.

Begge har også deltatt på camp og sammen med dommergruppen fått instruksjon og veiledning fra noen av verdens beste instruktører; Ronnie Nunn, Alan Richardson og Richard Stokes for å nevne noen.

Vi har fått et nytt innlegg fra Alexander Reiersen på vår dommerblogg med noen bilder, så det er bare å titte innom; (Scania Cup 2024).

 

Bloggen har direkte lenke under "Om oss" i toppmenyen, og i tillegg finnes de tre nyeste innleggene på forsiden.