Blogg: Dejligt i Danmark?

En velkjent reklamesnutt forteller jo oss nordmenn at det er så deilig å være norsk i Danmark, og det har vel mange av oss også opplevd på ferie- eller svippturer til vårt blir naboland i sør. Men hvordan opplever man Danmark og dansk basketball som dommer? Forbundsdommer Filip Szczesny har nå flyttet til København for å studere videre og har samtidig fått innpass som dommer i den danske Basketligaen. Litt ekstra fokus blir det også når DBBF arrangerer en dommerclinic sammen med en av hans oppdrag.

Filip Szczesny har som kjent testet det å være dommer i utlandet før, som deltakere på dommerclinic i Polen og Bulgaria, dømming i Nordisk Mesterskap og Scania Cup i Sverige og ikke minst fra tiden i Toulouse i Frankrike der han en periode var som student og basketballdommer.

Men nå er han altså i København, nok en gang som student, men også som ligadommer i den danske Basketligaen. Men er det nå egentlig så deilig å være norsk i Danmark? Vi har utfordret Filip til å skrive litt om sine inntrykk fra vårt naboland, og heseblesende sykling til kamp i feil hall er godt blandet med fysisk test avlagt i badebukse. Dagens innlegg på dommerbloggen er signert Filip Szczesny.

I morgen kveld skal han i ilden som dommer sammen med Carsten Jensen og Jonas Bille, og på tribunen sitter deltakerne i en dommerclinic som arrangeres av DBBF med FIBA-dommer Rune Larsen som foreleser. Det blir nok ikke mangel på kritiske øyne i den kampen. Hvordan det går får vi kanskje vite senere.

 

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen under "Om oss", og i tillegg finnes de nyeste innleggenes overskrifter øverst på høyre side av startsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.