Blogg: Studentdommer i Frankrike

Siden høsten 2008 har den norske forbundsdommeren Finn Szczesny oppholdt seg i Frankrike, nærmere bestemt i Toulouse der han studerer økonomi. Det første året var også hans bror Filip på samme skole, men da han valgte reiste hjem til Norge for å studere i Bergen, valgte Finn å fortsette studiene i Frankrike. Mens han strever etter en Bachelorgrad blir det likevel tid til litt basketball, og det har allerede blitt noen kamper i de nasjonale ligaene. Finn Szczesny er en av våre utvalgte bloggere som vi håper å høre mer fra i fremtiden, både på nettsiden vår og på basketbanen, og i en serie innlegg på bloggen skal vi få noen av hans betraktninger om basketlivet i Frankrike.

Brødrene Szczesny har polske aner, og snakker norsk, polsk, engelsk og nå også fransk. Ikke så dumt når man også vil komme langt som basketballdommer der språk og kommunikasjon er viktige grunnpilarer.

Etter forbundsdommerkurset våren 2006 ble både Finn og tvillingbroren Filip autorisert som forbundsdommere på senvinteren 2007, og det ble mye dømming i NBBFs nasjonale serier sesongen 2007/08. Men høsten 2008 dro de avgårde til Frankrike for å studere på universitetet i Toulouse, og da kom de heldigvis i kontakt med det lokale basketmiljøet og fikk mulighet til å dømme kamper.

Foran denne sesongen returnerte Filip til Norge for å studere videre i Bergen, mens Finn fortsatt holder til i Toulouse. I høst ble han sammen med noen utvalgte dommere invitert til å blogge litt fra sin hverdag i Frankrike, og kanskje oppsummere litt av sine inntrykk fra et land som ganske sikkert har andre tradisjoner og rutiner i sitt idrettsmiljø. Finn har allerede lovet oss en serie innlegg på bloggen, og vi ser fram til å høre fra ham utover vinteren og våren.

Dagens innlegg på bloggen er signert Finn Szczesny.

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggenes overskrifter på høyre siden av forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.