Idag: Per Henriksen

Per Henriksen Dingsør har bakgrunn som spiller på BVIFs herrelag, men tok forbundsdommerkurs i 1992 og dømte i nasjonale serier fram til 1999. Han var også innom treneroppgaver for lag i de fleste årsklasser, og satt som leder for NBBFs landslagskomite i en tingperiode. Da dømmingen ble lagt bort, ble det fokus på familie og jobb på Idrettshøgskolen. Til daglig jobber Per Henriksen Dingsør nå i den ikke ukjente og landsomfattende treningskjeden Elixia.

Basketballdommer Per HenriksenNår dømte du sist på nasjonalt nivå i Norge?

Svar: Kan det ha vært i 1999? Mye dømming på Østlandet og da i 1. divisjon herrer og elite damer. Jeg tok forbundsdommerkurs i 1992.

Kan du nevne noen høydepunkter?

Svar: Må vel være historiens korteste dommersamling i Danmark det. Unge Paasche og undertegnede følte oss litt ”sjøsyke” etter overfarten til Danmark, så vi ble med båten tilbake til Oslo. Ved ankomst Oslo følte vi oss noe piggere og tok oss en fuktig kveld på byen!

Savner du dømmingen eller sporten generelt? Noen dommere du husker spesielt godt?

Svar: Alltid artig å hilse på dommere, spillere og coachér fra tidligere tider, men det store savnet har uteblitt.

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Jobbet på Norges Idrettshøgskole frem til 2002, deretter har jeg vært i Elixia som nå er størst i bransjen i Norge. Har fått to barn jeg kjenner til, med samme kvinne, som for øvrig fridde underveis og fikk ja.
Som ansatt i treningsbransjen har jeg ingen unnskyldning for ikke å trene og trenger det heller ikke. Blir ellers mye alpin skikjøring fra okt til mai.

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Som pappa til en liten fotballspiller har jeg blitt plassert på banen med fløyte et par ganger, men føler vel ikke det store suget.

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Fløyta har jeg funnet, det andre er nok gått dukken.

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?

Svar: Trente både aldersbestemte, senior og landslag mens jeg selv var aktiv. Satt også som leder i landslagskomiteén en periode. Har blitt forespurt av valgkomiteén ved ymse anledninger, men ikke følt at det passet.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller som spiller/trener?

Svar: Nei.

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: Sesongen 2009-10. Hadde Nils Paul Skåra som ansatt og stakk i Rykkinhallen og så Bærum v/s Asker. Fristet ikke til gjentagelse. Eneste som gledet var at speakeren var den samme som før og han kjente igjen alle gamle-gutta som hadde tatt turen.

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Nei, jfr. forrige svar.

 

Fakta:


Per Henriksen Dingsør

Alder: 42
Antall sesonger: 6-7
Bosted: Oslo
Ev. arbeidsgiver/firma:

Elixia

Hjemmeside:

http://www.elixia.no

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Det er lett å forstå at Roy var frustrert i går. Han fikk lite til å stemme, han var uvanlig tam og ble i tillegg opprørt over enkelte dommeravgjørelser. Han var på forhånd briefet om den av de gråkledde som jo er kjent for å elske «T-parties», og hadde fått beskjed om å holde seg i skinnet. "

Pål Berg

Følg oss på Facebook

Portretter

I en serie artikler med hovedtema "Hvor er de nå" presenterer vi de mange basketballdommerne som gjorde en innsats med fløyten i perioden fra 1965 og fram til i dag.

De fleste personene er også omtalt i vårt historiske tilbakeblikk. Rekkefølgen er noe tilfeldig, men følger litt tiden de var aktive som dommere på øverste nivå i Norge.

De vi ikke har fått kontakt med, eller som ikke ønsket å bli intervjuet, er likevel nevnt i oversikten over X-DOMMERE.

På vegne av alle takker vi også dem for deres innsats som basketballdommere. Vel blåst!