Idag: Kjell Korshavn

Kjell Korshavn gikk forbundsdommerkurs på Rykkinn i 1986 sammen med sin bror Jan, og flyttet etter noen sesonger med dømming på nasjonalt nivå i Norge til Sverige i 1988. Der ble det svensk forbundsdommerkurs og dømming i den svenske eliteserien for kvinner, jobb, giftemål og to sønner. Dømmingen og basketball kom etterhvert i bakgrunnen for en annen og mindre idrett, ofte kalt fotball, der hans sønner har blitt veldig aktive. Kjell Korshavn spilte noen sesonger for Trollhättans herrelag, men er nå mest synlig som engasjert fotballpappa. Til daglig jobber han med support på telefonsentraler (Nortel) i Teliasonera Group, i praksis på samme sted som han startet i 1990 da firmaet het Teli og før telegiganten Telia gjorde sine mange grep i svensk telecom.

Basketballdommer Kjell KorshavnHvilken tidsperiode var du aktiv på nasjonalt nivå i Norge?

Svar: Jeg var mest aktiv under slutten av 80-tallet og under 90-tallet. I 1986 gikk jeg forbundsdommerkurs på Rykkin med Robert Persson som instruktør. Det ble en del kamper, men mest i nest høyeste divisjon ettersom jeg kan huske.

1988 flytta jeg till Sverige (Trollhättan) og 1992 gikk jeg forbundsdommerkurs i Sverige med Jan Holmin & Ulf Öhrman som instruktører. Det ble etter det en 2-3 år med mange bra kamper.

Men jeg tror at jeg bodde på ”feil sted” for nomineringer (lengre reiser), så det ble ikke så mange kamper som jeg hadde håpet. Og derfor mistet jeg nok også lysten til å satse.

Kan du nevne noen høydepunkter?

Jeg må nok si at som ganske ny forbundsdommer i Sverige å få sjansen å dømme Arvikas damer var en stor sak på den tiden. Arvika var på topp den gangen og med treneren Eivind Möstl tok de 6 SM-gull og dessuten en finaleplass i Europacupen. I lille Arvika var det helt fullt og en fantastisk stemning. Det var morsomt!

Savner du dømmingen eller sporten generelt? Noen dommere du husker spesielt godt?

Svar: Nei, jeg kan ikke si at jeg savner det. Jeg har nok alltid selv satt spilling foran dømming, så etter at jeg sluttet som dommer på høyere nivå så fortsatte jeg å spille selv i noen år. Men nå for tiden så er det fotball som gjelder. Jeg har to sønner som begge spiller fotball minst 4-5 ganger i uke med trening og matcher. Det blir en hel del fotball på TV også, spesielt dette VM-året. Så nei, det er ingenting jeg savner.

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Ung kretsdommer, Kjell Korshavn (1985)Svar: Jeg traff en svensk ”tjej” 1986 og flytta 1988 - direkte etter Höyskolen (Sarpsborg) - til Trollhättan ca. 3 mil øst fra Uddevalla. Jobbet 1 år på Saab, men dro tilbake til Norge for å utføre min plikt på 15 måneder i Flyvåpenet (Rygge). Under det året var jeg en del i kontakt med Halden BBK, men det ble ikke dømming.

I Trollhättans Basketballklubb fikk jeg muligheten å gå Forbundsdommerkurs i Jönköping 1992. Instruktører var Jan Holmin (Mr. Svensk Basket-Ordbok) og Ulf Øhrman. To meget erfarne dommerinstruktører. Jeg har jobbet på Telia i Sverige siden 1990 og har fått 2 herlige gutter, og jeg har giftet meg (ja i den rekkefølgen). Jeg spilte selv basket fram till 2005 så nærheten til sporten hadde jeg ganske lenge.

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Etter at fløyta ble lagt på hylla har jeg ikke hatt noen planer om å gjenoppta gjerningen, hverken inne basket eller annen idrett.Ja, jeg har fundert på å dømme fotball. Ettersom begge sønnene spiller fotball så blir det ofte at jeg frivillig blåser i pipa. Jeg spilte fotball selv fra jeg var 6-15 år og jeg må nok si at jeg er veldig fotballinteressert, spesielt Premier League og Man United. Men jeg tror nok ikke at jeg kommer gå dommerkurs, det blir nok med tanken.

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Der fikk du meg. Ja, det ligger en grå dommertrøye i skapet hjemme og jeg tilstår at jeg i veska har 2 st mini-fox. Fortsatt bra lyd som er veldig mye bedre enn visse fotball-fløyter som finns i fotballklubbene. Den hører spillerne.

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?

Svar: I Trollhättan BBK under 90-tallet så var jeg både spiller, trener og dommer og hjelpte til med det ene og det andre. Men de siste 7-8 årene har jeg som sagt mest lagt tiden på mine egne barn og da har det blitt fotball for alle pengene.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller spiller/trener?

Nei, av noen anledning har det aldri vært aktuelt. Fotballklubben hjemme har en fantastisk bra miljø for fotball og tar hånd om barna via ”Boll & Lek” fra 5-6 års alder. Det gjør at stort sett alle kommer in i det miljøet. Så begge sønnene trives veldig bra med dette.

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: Det kan ha vært en Basketligamatch i Sverige på TV i vinter. "Live" kan jeg ikke huske..

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Nei, det tror jeg nok ikke. Jeg har ikke hatt den lysten på mange år, så jeg tror ikke det blir aktuelt. Nesten all fritid går till fotball med sønnene, både som tilskuer og som trener, så det blir nok mest fotball fortsatt framover.

 

Fakta:


Kjell Korshavn

Alder: 43
Antall sesonger: 3-4
Bosted: Trollhättan, Sverige
Ev. arbeidsgiver/firma:

Teliasonera

Hjemmeside:

http://www.teliasonera.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Det er lett å forstå at Roy var frustrert i går. Han fikk lite til å stemme, han var uvanlig tam og ble i tillegg opprørt over enkelte dommeravgjørelser. Han var på forhånd briefet om den av de gråkledde som jo er kjent for å elske «T-parties», og hadde fått beskjed om å holde seg i skinnet. "

Pål Berg

Følg oss på Facebook

Portretter

I en serie artikler med hovedtema "Hvor er de nå" presenterer vi de mange basketballdommerne som gjorde en innsats med fløyten i perioden fra 1965 og fram til i dag.

De fleste personene er også omtalt i vårt historiske tilbakeblikk. Rekkefølgen er noe tilfeldig, men følger litt tiden de var aktive som dommere på øverste nivå i Norge.

De vi ikke har fått kontakt med, eller som ikke ønsket å bli intervjuet, er likevel nevnt i oversikten over X-DOMMERE.

På vegne av alle takker vi også dem for deres innsats som basketballdommere. Vel blåst!