Featured

Blogg: Dømming "down under"

Nylig flyttet forbundsdommer Simon Nordeide fra Bergen til Brisbane i Australia for å gå på skole i 3 år. Vel framme og installert i sin nye hjemby har han også fått kontakt med det lokale basketballmiljøet i byen, og folkene i Basketball Queensland som er de som organiserer sporten i denne delen av landet. Dommerkoordinatoren der har allerede vært i kontakt med NBBFs dommerkomite om hans kompetansenivå, og Simon hadde sist helg sin debut som dommer i australsk basketball. Nå har dommerbloggen mottatt en liten oppsummering fra de første kampene hans, og går det bra i tiden som kommer kan det også bli oppdrag i QBL som er den øverste seniorligaen i dette området. Førsteinntrykket er hvertfall at intensiteten og tempoet er høyere enn i Norge, og når man legger til at det er 30 grader inne i hallen kan det jo bli en svett opplevelse.

Brisbane: Simon Nordeide med lokal supporterDet er stor forskjell på både byen og klimaet når Simon Nordeide nå befinner seg i Brisbane i Australia og ikke hjemme i Bergen i Norge.

De tre neste årene er det riktignok studier som får hovedfokuset, men basketballdømming vil også ha en naturlig plass når 21-åringen nå har fått innpass i den lokale arrangørens dommeroppsett.

Dommerkoordinator Barry McCleod i Basketball Oeensland har vært i kontakt med NBBFs dommerkomite om Nordeides kompetansenivå, og sist helg var det duket for norsk debut i australsk basketball for bergenseren.

Og i Australia betales dommerne etter en inndeling i grupper, omtrent som i Norge der kretsdommere og forbundsdommere har ulik betaling, men med flere nivåer enn her.

Hvordan det hele gikk? Dagens innlegg på bloggen uke er signert Simon Nordeide, vår mann "down under".

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.