FIBA: U15-camp i Slovenia

For 10. gang arrangerer FIBA Europe sin "Camp for U15 Girls" og det er nok en gang Slovenia som blir stedet. De nasjonale forbundene i Europa kan hver sende to spillere, en coach og en dommer til denne populære campen som har utvikling av kvinnebasket som formål. NBBFs dommerkomite har nå meldt på en ung kvinnelig dommer fra Region Midt-Norge til årets Camp.

Året samling for U15-kvinner går igjen i byen Postojna i Slovenia, og i perioden 3. til 9. juli kommer unge spillere, coacher og dommere fra hele Europa til å være samlet for felles faglig utvikling. Alt arrangert og betalt av FIBA Europe med unntak av reisen. I år blir det en ekstra markering ettersom campen feier 10-års jubileum.

Hvert av medlemsforbundene i FIBA Europa kan sende to unge kvinnelige spillere som ikke er tatt med på U16-landslag, men kan ha potensiale for dette i fremtiden. Tilsvarende kan man sende en ung og lovende coach som holder på med lag i denne aldersgruppen og som kan være aktuell for fremtidige landslagsoppgaver.

På dommersiden er det aktuelt med unge kvinnelige dommere i aldersgruppen 18-25 som ikke dømmer i toppseriene i sitt hjemland, men som har et potensiale til dette i fremtiden. Hvert land kan også sende en dommer til campen.

Tidligere norske deltakere på FIBAs camp har vært Josefin Winther, Viola Györgyi, Tennaz Javid, Maria Bjørsvik Songve og Jelena Stefanovic. I år sender NBBF Josefine Caroline Stokke Haugom (f. 1992) fra Trondheim.

Haugom, opprinnelig fra Ammerud i Oslo, studerer i Trondheim og deltar for tiden i NBBFs nasjonale regionsdommerkurs. Hun har etablert seg som dommer på regionsnivå i Region Midt-Norge med dømming i alle aldersbestemte klasser, samt 1M og 1K. Nylig var hun også med som dommer i NM for U16 i Bergen.

Vi ønsker lykke til med turen og oppholdet i Slovenia og håper å se Josefine på et kommende forbundsdommerkurs.