FIBA: Györgyi på clinic i Tyskland

FIBA Europe samler årlig en gruppe unge dommere med potensiale for et høyere nivå innen internasjonal dømming, og i slutten av mai arrangeres det igjen samlinger for dommere og de nasjonale dommerinstruktørene. I år holdes samlingen i München i Tyskland. Den såkalte "Potential Referee Coaching Group" består av et 50-talls unge dommere fra over 30 nasjoner. I denne sammenhengen er det svært gledelig at det internasjonale basketballforbundet igjen har invitert Viola Györgyi.

I år har FIBA Europe bestemt å avholde samling for National Instructors og utvalgte dommertalenter i den tyske byen München i perioden 28.-31. mai.

Stedet blir München Airport Marriot Hotel, og fra Norge deltar også Tor Chr. Bakken som NBBFs dommerinstruktør.

Blant de ca 50 unge dommerne i den såkalte "Potential Referee Coaching Group" finner vi for andre året på rad NBBFs kvinnelige FIBA-dommer Viola Györgyi fra Trondheim.

Coach for Viola er Lars Klaar fra Sverige. Klaar har som kjent mange år bak seg som internasjonal dommer i FIBA og Euroleague, samt at han har jobbet mye med dommerutvikling i både Sverige og Norge. Fra forrige sesong er han også en av FIBAs dommercoacher.

FIBA Europe ser for seg at hver enkelt dommer skal ha løpende kontakt med sin coach gjennom sesongen, helst ukentlig, og en stor grad av egeninnsats er avgjørende for progresjonen og utviklingen videre.

Vi ønsker Viola lykke til med samlingen og holder tomlene for neste sesong.