Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

FIBA: Clinic i Polen

FIBA Europe samlet onsdag de 28 dommerne og fire kommissærene som skal holde tak i det kommende Europamesterskapet for kvinner i Polen til en to-dagers clinic. Ledet av Miguel Betancor og hans stab i FIBA Europe Referee Department, forberedte dommerne seg på den store turneringen som starter imorgen 18. juni og er ferdig først 3. juli. Kampene i EuroBasket Women 2011 spilles i byene Warszawa, Katowice og Bydgoszcz. Blant deltakerne på samlingen var det også en svensk dommer.

EM-dommer: Åsa JohanssonFIBA Europe benyttet anledningen til å samle samtlige dommere og kommissærer til en to-dagers clinic der fokuset naturlig nok har vært dommerteknikk og regeltolkninger. Det ble også benyttet videosituasjoner, og diskusjon rundt slike er alltid nyttig for utvikling av spilleforståelsen.

Miguel Betancor, Richard Stokes og Alan Richardson er velkjente navn i slike sammenhenger, og trioen var også tilstede for å lede forberedelsene til EuroBasket Women 2011.

En stab av idrettspsykologer og fysioterapeuter er også tilgjengelige for dommerne, noen av dem er nemlig med i en slik stor turnering for første gang og får dermed et skikkelig støtteapparat.

Den tidligere NBA-dommeren Tommy Nunez, som nylig var på FIBAs sommercamp på Gran Canaria, er også invitert og vil fortsette arbeidet med videreutviklingen av dommergruppen.

Den svenske FIBA-dommeren Åsa Johansson er også på plass i Polen sammen med de andre dommerne. Hun ble som kjent nominert som nøytral dommer i Eurobasket for kvinner, og ble med dette den første kvinnelige dommeren fra Sverige som dømmer i et Europamesterskap.

Imorgen starter kampene, og på vegne av norske kollegaer sier vi lykke til!

 

Les mer: FIBA Europe