Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

FIBA: Larsen til Tyrkia

FIBA Europe har nå kalt inn 35 håpefulle kandidater til den avgjørende delen av sitt kurs for internasjonale dommeraspiranter. Kurset startet i mai 2010 med et tre-dagers kurs i den italienske byen Bologna. Nå er det klart for avsluttende eksamen, og arena blir Turk Telecom Tournament i Tyrkia. Hit kommer årlig noen av Europas beste landslag for U-16, og samtlige kamper vil bli dømt av de kursdeltakerne som samtlige kommer fra toppnivå i sine land. Fra Norge deltar Per-Kristian Larsen fra Oslo.

Arkivbilde: PK Larsen i TromsøhallenSammen med unge dommere fra hele Europa deltok Per-Kristian Larsen fra Oslo på trinn 1 av FIBAs dommerkurs i mai 2010. Etter tre dager med intensive forelesninger, tester og praktisk dømming med veiledning ble 35 av kandidatene valgt ut til å delta på trinn 2. Nylig kom invitasjonen til NBBF, og Larsen reiser til Tyrkia i begynnelsen av februar for den endelige godkjennelsen som internasjonal dommer.

Kurset i Tyrkia arrangeres av FIBA Europe i samband med en prestisjetung turnering for U-16 menn, den såkalte Türk Telekom Tournament, en årlig begivenhet siden 2008 der mange av Europas beste landslag deltar.

I 2009 deltok Serbia, Polen, Tyskland, Tyrkia, Hellas, Italia, Slovenia, Frankrike, så det sporslige nivået er ventelig svært høyt.

Denne siste delen blir arrangert i perioden 4. - 13. februar 2011, så for Larsen blir januar en viktig måned med forberedelser både teoretisk og praktisk her hjemme før avreise. I den tyrkiske byen Gaziantep blir deltakerne innlosjert på fasjonable Anatolian Hotel. Etter hjemmesiden deres å dømme blir det et behagelig opphold for lag og dommere.

På timeplanen til FIBA Europe står teorileksjoner, regelprøve, kondisjonstest og ikke minst dømming av kampene i turneringen hver eneste kveld en hel uke. Det blir dømming med tre dommere i hver kamp, og FIBA Europe har sine instruktører og videoapparat på plass for å gi deltakerne solid evaluering av hver eneste kamp.

Går det bra med Larsen etter denne uken i Tyrkia kan Norge få sin 4. aktive FIBA-dommer, men nåløyet er trangt og det er mange dyktige dommere med i gruppen. Her gjelder det virkelig å vise sitt beste i løpet av en intensiv og krevende uke.

Vi ønsker lykke til og holder tomlene for Per-Kristian "PK" Larsen!!