Featured

FIBA: Nordmann i styret

Det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe har denne helgen hatt sin General Assembly, eller generalforsamling som det kan kalles på norsk. Representanter fra hele Europa var tilstede i München for blant annet å avgjøre hvem som skulle bli president for de kommende fire årene, og hvem som skal sitte i Styret. Flertallet stemte for islandske Olafur Rafnsson som overtar etter greske George Vassilakopoulos, og vil styre FIBA Europe de fire kommende årene 2010-2014. Forøvrig kommer Styret til å bestå av en rekke kompetente personer med bred basketbakgrunn. Og ikke minst en velkjent nordmann med lang fartstid både i NBBFs styre, som internasjonale dommer, spiller og med tidligere verv i FIBA.

FIBA Europe President: Olafur Rafnsson, ISLGeneralforsamlingen valgte islandske Olafur Rafnsson med klar margin, 32 av 51 stemmer, foran tyrkiske Turgay Demirel på lørdagens valg i München.

Dermed blir det en nordisk president som tar over roret etter grekeren Vassilakopoulos. Rafnsson, med bakgrunn som spiller og coach, har vært medlem i FIBAs styre i perioden 2006-2010, og har også vært president i den islandske OL-komiteen.

Lørdagens valg gjaldt også de øvrige styremedlemmene i FIBA Europe, og på den listen finner vi bl.a. den svenske generalsekretæren Lena Wallin-Katzy, den tidligere spilleren Dino Meneghin, toppdommeren Iztok Rems og vår egen Tor Chr. Bakken.

Bakken har tidligere hatt verv i FIBA, men det er første gang en nordmann har et styreverv i det internasjonale basketballforbundet. Med hans lange basketerfaring på alle nivåer i vil det sikkert ikke by på problemer å bidra i den sammenhengen.

Vi gratulerer både Bakken og Norges Basketballforbund med dette valget, og ønsker lykke til!

 

 

KOMPLETT LISTE OVER STYREMEDLEMMER

Mr. Tor Christian Bakken (NOR)
Mr. Mindaugas Balciunas (LTU)
Mr. Ivan Bodrogvary (HUN)
Mr. Cyriel Coomans (BEL)
Mr. Mirsad Donlagic (BIH)
Mr. Terry Donovan (ENG)
Mr. Manuel Fernandes (POR)
Mr. John Goncalves (GIB)
Mrs. Marion Grethen (LUX)
Mrs. Natasha Hrisenkova (SVK)
Mr. Walter Kaszelik (AUT)
Mr. Boris Lalic (CRO)
Mr. Roman Ludwiczuk (POL)
Mr. Dino Meneghin (ITA)
Mr. Antonio Mizzi (MLT)
Mr. Milos Prazak (CZE)
Mr. Iztok Rems (SLO)
Mr. Jose Luis Saez Regalado (ESP)
Mr. Jean-Pierre Siutat (FRA)
Mrs. Carmen Tocala (ROU)
Mrs. Lena Wallin-Katzy (SWE)
Mr. Ingo Weiss (GER)
Mr. Asterios Zois (GRE)