FIBA: Løvold på samling for National Instructors
Featured

FIBA: Løvold på samling for National Instructors

Kjell Løvold fra Tromsø er ansvarlig for oppfølging av NBBFs internasjonale dommere og er igjen invitert til å delta på årlig seminar hos FIBA Europe. I ettermiddag er han på plass i den portugisiske byen Porto.

Kjell Løvold fra Tromsø fikk rollen som FIBA National Referee Instructor i 2019 og har vært på flere tilsvarende seminarer hos FIBA med unntak av perioden med Covid.

FIBA Europe har nå invitert alle National Instructors til deres årlige seminar og i perioden 20.-23. juni skal Løvold delta på FIBA Annual National Referee Instructor Clinic (ANIC) i den portugisiske byen Porto. 

Det er leder for FIBA Referee Department, kroatiske Davorin Nakic som er hovedinstruktør på samlingen, men en rekke andre anerkjente instruktører står også på listen over bidragsytere.

Det blir mye fokus på videoanalyse og dommerteknikk og de 40 instruktørene fra hele Europe får 4 intensive dager i Portugal. På deltakerlisten står bl.a. Rune Larsen fra Danmark, Kristinn Oskarsson fra Island, Oscar Lefwerth fra Sverige, Johannes Sakoski fra Finland og - noe overraskende - Richard Stokes fra England. Stokes var inntil nylig dommersjef i Euroleague, men ble erstattet av spanske Daniel Hierrezuelo i forkant av forrige sesong.

 

Kjell Løvold fra Tromsø har lang fartstid som toppdommer i Norge og ble i 2018 godkjent FIBA Referee Instructor. Han har også vært medlem i dommerkomiteen og er sentral i NBBFs dommerutviklingsarbeid på nasjonalt nivå. I en årrekke har han også vært fast instruktør på forbundsdommerkurs og NM for ungdom. Fra 2019 har han som FIBA National Instructor også ansvar for oppfølging av NBBFs internasjonale dommere.