FIBA: Bejat invitert på camp

I begynnelsen av april arrangeres den prestisjefyllte Albert Schweitzer Tournament (AST) i Tyskland. Hit inviteres de beste U18-landslagene for menn fra hele verden, og FIBA Europe inviterer nå 20 unge FIBA-dommere til en utfordrende Educational Camp for å gi dem mulighet til å nå et høyere internasjonalt nivå. Ekstra gledelig er det at Nikola Bejat står på listen, i slutten av mars reiser han ut på sitt kanskje viktigste dommeroppdrag så langt.

FIBA-dommer Nikola BejatAST arrangeres hvert annet år og består av 12 U18-landslag fordelt i to grupper , og av disse har halvparten vunnet turneringen tidligere. Vertsnasjonen Tyskland vant i 2016, Italia i 2014 og siden den spede starten i 1958 har USA vunnet hele 10 ganger, siste gang i 1996.

I gruppe A spiller Australia, Argentina, Tyskland, Israel, Japan og Tyrkia. Disse lagene spiller innledende kamper i GBG Halle i Mannheim. Gruppe B består av Kina, Egypt, Frankrike, Italia, Russland og USA og spiller i Waldsporthalle i Viernheim. Sluttspillet går i Mannheim lørdag 7. april.

FIBA Europe samarbeider med arrangøren, det tyske basketballforbundet, og arranger en dommercamp for FIBA-dommere med hvit lisens som de ønsker å satse ekstra på. Det nomineres også 4 dommerinstruktører som kommer til å jobbe tett på alle dommerne gjennom turneringen.

Et lite "fun fact" er det at Torkild Rødsand ble internasjonal dommer etter å ha deltatt som dommer i samme turnering i 2010.

FIBA Europe har nå invitert vår internasjonale dommer Nikola Bejat til denne turneringen og dermed er det samtidig klart at han har plukket ut som en av de unge dommerne FIBA nå vil satse hardt på.

Det blir spennende å se hvordan det går med campen i Tyskland og hvilke muligheter dette vil gi i sesongene som kommer.

Vi ønsker lykke til i Mannheim!

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Lærerik 1. dag av BLNO/KL: Jeg har ikke fått med meg regelendringene som sier at nocalls er årets greie. 3 dommere, 0 calls. Kult! "

Pål Berg

Følg oss på Facebook

Copyright © 2011. All Rights Reserved.         About    Feedback          Icons by IconShock 

Innholdsansvarlig: NBU
Faglig ansvarlig: NBBF/DK

Redaktør: Jan Korshavn

 

Kopirett © 2019 basketballdommer.com

Webdesign & drift: JKWEB
Feil og kommentarer: Webmaster