Featured

FIBA: Rødsand bestod eksamen!

Det er ikke hver dag Norge får godkjent en internasjonal dommer, men nå har altså det internasjonale basketballforbundet FIBA World godkjent norske Torkild Rødsand etter den praktiske eksamensturneringen i Mannheim nylig. Siden 1968 har tilsammen 12 nordmenn bestått denne dommergraden, og Rødsand blir altså den trettende norske forbundsdommeren som vil få anledning til å dømme internasjonale kamper. Men det er neppe noe ulykkestegn i seg selv, for med den solide innsatsen i Albert Schweitzer-turneringen er mulighetene store for den talentfulle dommeren fra Bergen.

FIBA-dommere: Torkild Rødsand (v.), Carlos Cortes (ESP) og Pedro Coelho (POR).

Torkild Rødsand fra Bergen har hatt en kometkarriere som basketballdommer. For etter at han gikk NBBFs forbundsdommerkurs i 2006, har han raskt rykket opp til sluttspillnivå og deltakelse på internasjonalt dommerkurs våren 2009.

Da han også passerte det nåløyet, var han klar for trinn to som nylig ble gjennomført under den store U18-turneringen i Mannheim i Tyskland. Rødsand fikk godt skussmål av dommerinstruktørene, og ble også tildelt en av semifinalene i denne prestisetunge ungdomsturneringen.

Og FIBAs dommeransvarlige må åpenbart ha likt det de så, for nå har FIBA World godkjent Torkild Rødsand som FIBA-dommer med lisensnummer 22623.

På vegne av NBBF og alle dommerkollegaer gratulerer vi så mye, for vi vet at Rødsand har jobbet hardt for dette og det er derfor veldig hyggelig at arbeidet har båret frukter.

Da venter vi samtidig i spenning på det første internasjonale oppdraget.

 

Se også oversikt over internasjonale dommere.