FIBA: Løvold på instruktørkurs

Det internasjonale basketballforbundet FIBA satser videre med sitt utviklingsprogram og har invitert til ny runde med FIBA Referee Instructor Programme (FRIP). Aktuelle instruktører fra alle medlemsland inviteres til dette opplegget der man, uansett tidligere kvalifikasjoner, må gjennom et omfattende program for å kvalifisere seg som internasjonal dommerinstruktør. Kjell Løvold fra Tromsø har nå fått plass på dette kurset.

Kjell Løvold fra Tromsø har de siste 28 årene vært dommer på nasjonalt nivå i Norge og har dømt 460 kamper for menn og 119 for damer. Hans liste over kamper inkluderer også 34 NM-finaler, sannsynligvis flere enn noen andre dommere gjennom tidene.

Løvold har selv signalisert at han ikke kommer til å "dømme i evig tid" og har nå takket ja til invitasjon om å delta på FIBAs intensive kursopplegg for dommerinstruktører; FIBA Referee Instructor Programme - FRIP. Dette betyr ikke at han slutter å dømme nå, men er snarere en start på et viktig arbeid han kan fokusere på den dagen beslutningen om "dommerpensjon" tas.

Det internasonale basketballforbundet inviterer til en 4-dagers clinic som en del av et tre-trinns kursopplegg som skal kvalifisere instruktører til FRIP Level 1:

  • Online selvstudie via FIBA iRef e-learning over 4-6 uker (1. desember 2017 - 17. januar 2018)
  • Workshop i Instanbul, 4 dager (18. - 21. januar 2018)
  • Praktisk trening med LogBook og rapporteringsverktøy, 12 mnd (22. januar 2018 - januar 2019)

NBBFs dommerkomite er meget fornøyd med at Løvold har takket ja til å ta dette kurset, som mangeårig toppdommer og instruktør på en rekke av forbundsdommerkursene, sitter han på unik kompetanse og kan bidra sterkt i arbeidet med utvikling av norske basketballdommere.

Dersom han består kurset vil han kunne starte arbeidet som dommerinstruktør i 2019.

Kontakten med FRIP vil i denne sammenhengen gi NBBF tilgang til alt materiale som blir utviklet internasjonalt og det betyr at arbeidet med evaluering og utvikling kan kjøres etter samme prinsipper som FIBA bruker i hele verden.

 

I omtalen av FRIP gjør FIBA det klart og tydelig at det vil gi store fordeler å være tilknyttet ordningen:

"FRIP will provide the latest material and training methods for FIBA Referee Instructors in all three levels. Licensed Referee Instructors will have access to the FIBA iRef platform to exploit all the material available at their national level. Networking with other Referee National Instructors and solid support by Regional Instructors at the Region is also part of the development programme. Naturally the most talented and productive FIBA Referee National Instructors have a chance to be selected for Regional level to extend their Referee Instructor role."

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Tor Kristian (Ervik) er en sånn dommertype som jeg faktisk har ønsket å få en T av; én gang i hvert fall. Men det har vist seg umulig. "

Pål Berg

Dommeradministrasjon

Utstyr fra Macron

Innholdsansvarlig: NBU
Faglig ansvarlig: NBBF/DK

Redaktør: Jan Korshavn

Kopirett © 2016 basketballdommer.com

Webdesign & drift: JKWEB
Feil og kommentarer: Webmaster