FIBA: U15-camp i Slovenia

For 11. gang arrangerer FIBA "Camp for U15 Girls", i år omdømt til European Women's Basketball Summit, og det er som vanlig lagt til Slovenia. De nasjonale forbundene i Europa kan sende to spillere, en coach og en dommer hver til denne populære campen som har utvikling av kvinnebasket som formål. NBBFs dommerkomite har nå meldt på en ung kvinnelig dommer fra Region Midt-Norge til årets Camp i Postonja.

Året samling for U15-kvinner går igjen i byen Postojna i Slovenia, og i perioden 2. til 8. juli kommer unge spillere, coacher og dommere fra hele Europa til å være samlet for felles faglig utvikling. Alt arrangert og betalt av FIBA med unntak av reisen.

Hvert av medlemsforbundene i FIBA Europa kan sende to unge kvinnelige spillere født 2002 eller senere som har potensiale for i fremtiden.

Tilsvarende kan man sende en ung og lovende kvinnelig (nytt fra 2017) coach som holder på med lag i denne aldersgruppen og som kan være aktuell for fremtidige landslagsoppgaver.

På dommersiden er det aktuelt med unge kvinnelige dommere med potensiale til å dømme på nasjonalt toppnivå i fremtiden. Hvert land kan sende en dommer til campen.

Tidligere norske deltakere på FIBAs camp har vært Josefin Winther (2008), Viola Györgyi (2011), Tennaz Javid (2012), Maria Bjørsvik Songve (2014), Jelena Stefanovic (2015) og Josefine Caroline S. Haugom (2016). Reisebrev fra disse finnes i dommerbloggen.

I år sender NBBF Jone Eggen Westrum (f. 1987) fra Trondheim.

Westrum, opprinnelig fra Kvål utenfor Trondheim, jobber som kunderådgiver i DNB, har spilt 1K siden 2011 med et seriemesterskap fra sesongen 2015/16 som høydepunkt og har det siste året vært en av 13 deltakere i NBBFs Talentprogram for regionsdommere. Som en avslutning på dette opplegget var hun en av dommerne i NM for U16 i Bærum forrige helg.

Etter regionsdommerkurs for tre år siden har Westrum etablert seg som dommer på regionsnivå i Region Midt-Norge der hun dømmer mest U17 og 1M/1K.

Vi ønsker lykke til med turen og oppholdet i Slovenia og håper å se Jone på et høstens forbundsdommerkurs i Oslo.

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Dommerkomiteen forsøkte fornuftig nok å invitere coacher til en diskusjon før sesongstart, men jeg tviler vel på at det ble noe av. Derimot håper jeg virkelig at dommerne kontinuerlig evaluerer og diskuterer disse situasjonene slik at vi ikke er prisgitt om en gråkledt ser rødt fordi han eller hun har opplevd en blåmandag. "

Pål Berg

Dommeradministrasjon

Utstyr fra Macron

Innholdsansvarlig: NBU
Faglig ansvarlig: NBBF/DK

Redaktør: Jan Korshavn

Kopirett © 2016 basketballdommer.com

Webdesign & drift: JKWEB
Feil og kommentarer: Webmaster