Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Blogg: EM i Ungarn

I dag reiser FIBA-dommer Per-Kristian Larsen til Ungarn for å delta på sitt første internasjonale mesterskap nominert av FIBA. Det er EM for Kvinner U18, og mesterskapet går av stabelen i byen Miskolc der de første kampene starter allerede i morgen. Det norske landslaget deltar også i denne turneringen, og Larsen er en av tilsammen 24 dommere som vil bli fulgt opp tett av FIBAs instruktører denne uken. Larsen er som vanlig oppsatt med både kamera og Macbook, og han har lovet å komme med noen inntrykk på dommerbloggen i løpet av turneringen.

I dag setter Per-Kristian Larsen og det norske U18-landslaget seg på flyet til Ungarn der de i perioden 4.-14- august skal være med på FIBAs EM-turnering for denne aldersgruppen. Som vi har meddelt tidligere er det 24 dommere som skal dømme, turneringen spilles i byen Miskolc. Fra FIBA kommer bl.a. Roger Schwartz som vi alle kjenner igjen fra hans gjesteopptreden på NBBFs dommersamling i 2010.

Som vanlig i slike sommerturneringer kommer FIBA til å følge opp dommerne i alle kamper, og det gjennomføres grundig evaluering av hver eneste dommer. Nettopp et slikt tiltak er blant en av de virkemidlene FIBA Europe har gjennomført for å heve nivået på europeiske dommere. Et nivå som i følge bl.a. gjesteinstruktørene fra NBA har blitt meget bra de senere årene, og det har også vært svært tydelig i de største mesterskapene at de absolutt beste dommerne i stor grad har vært fra Europa.

Larsen, en av våre faste bidragsytere på bloggen, har lovet å komme med noen inntrykk fra turneringen i Ungarn. Ukas innlegg på bloggen er signert FIBA-dommer Per-Kristian Larsen fra Oslo.

 

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnere på oppdateringer.