Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Blogg: Nordisk i Solna

Sammen med tre kollegaer og dommerinstruktør Bakken ankom FIBA-dommer Per-Kristian Larsen den svenske byen Solna onsdag kveld, og de kommende dagene blir det fullt fokus på kampene i Nordisk Mesterskap for U16 og U18. Norge har som vanlig med fire lag, og dermed også fire dommere. Det benyttes tre dommere i hver kamp (3PO), og hver av deltakerlandene har med 1 dommer pr. lag. Arrangøren har også dommerinstruktører til rådighet som bidrar med evaluering og instruksjon gjennom turneringen. Larsen er godt oppsatt med både kamera og Macbook, og han har lovet å komme med noen inntrykk på dommerbloggen i løpet av helgen.

Onsdag kveld kom vår fire kollegaer fram til Solna i Sverige, og som nevnt tidligere er det Torkild Rødsand, Per-Kristian Larsen, Chriss Brohaug og Viola Györgyi som er nominert som medfølgende dommere i det nordiske mesterskapet.

For dommerne arrangerer det en liten clinic, og deltakerlandene har også med dommerinstruktører som jobber sammen om å evaluere og instruere dommerne i denne turneringen. Det har blitt vanlig de senere årene at FIBA Europe bidrar med ressurser når det arrangerer større turneringer med mulighet for å drive dommerutvikling, og vi regner med å høre med om hvordan dette opplegget fungerer i år.

Larsen, en av våre faste bidragsytere på bloggen, har lovet å komme med noen inntrykk fra årets turnering i Solna. Langhelgens innlegg på bloggen er signert FIBA-dommer Per-Kristian Larsen fra Oslo.

 

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnere på oppdateringer.