Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Blogg: Hektisk på Gran Canaria

FIBA Europe arrangerte i helgen den første av to dommersamling på Gran Canaria. Hvert år samles FIBAs dommerinstruktører og noen utvalgte unge dommere, og ledet av Referee Coordinator Miguel Betancor går deltakerne gjennom både teoretiske og praktiske leksjoner med stort fokus på 3-dommermekanikken. Kommende helg arrangeres det nok en slik samling. Fra Norge deltok som vanlig NBBFs dommerinstruktør Tor Chr. Bakken, men også Jan Henrik Lunde og Torkild Rødsand var invitert til å delta. Rødsand oppsummerer oppholdet i et kommende innlegg på dommerbloggen.

Jan H. Lunde og Torkild Rødsand på Gran CanariaFIBA velger hvert år ut noen dommere som de mener har potensiale ("potential referees") til å nå et høyere nivå, og som vi tidligere har omtalt er både Jan Henrik Lunde og Torkild Rødsand gledelig å finne blant disse. Lunde har vært med to ganger tidligere, men dette var første gang for Rødsand som ble godkjent som FIBA-dommer våren 2010.

NBBFs dommerinstruktør Tor Chr. Bakken deltar også fast på disse samlingene, og får med seg oppdatert utdanningsmateriale tilbake Norge for bruk i det nasjonale utviklingsarbeidet. Dommerkomiteen følger FIBAs opplegg tett, og benytter mye av det samme opplegget på sine forbundsdommerkurs og dommersamlinger.

Nylig hjemkommet, men allerede ankommet Nordisk Mesterskap i Solna, har Torkild Rødsand fått tid til en liten runde på tastaturet, og i ettermiddagens blogginnlegg er vi lovet mer om dommersamlingen på Gran Canaria. Med tettpakket program med alt fra løpetur før frokost til forelesninger og evaluering på banen, gikk det slag i slag for våre kollegaer.

Vi håper også å få noen ord på bloggen fra de fire dommerne som denne langhelgen er på plass i Solna for å dømme i det nordiske mesterskapet der borte.

Følg med...