Featured

Blogg: Viola klar for Scania Cup

I påsken samles hundrevis av spillere, trenere og dommere til en av Nord-Europas beste turneringer for aldersbestemte klubblag, nemlig tradisjonsrike Scania Cup i Södertälje. Siden 1990 har norske dommere vært et fast innslag i turneringen, og som oftest også med oppdrag i finalene. I år er kanskje ikke den norske delegasjonen like tallrik som på begynnelsen av 90-tallet da det ikke var uvanlig med 6-7 dommere, men for Viola Gÿorgyi fra Trondheim blir det likevel et spennende møte med internasjonal basket. Hun har lovet oss noen inntrykk fra turen på dommerbloggen.

Arrangøren Södertälje BBK startet for noen år siden med å samarbeide med dommerinstruktører fra FIBA Europe, og allerede onsdag ettermiddag starter opplegget med dommerclinic for de mange tilreisende dommerne. På deltakerlisten står også Viola som sammen med dommere fra hele Europa skal lære med om dømming med 3 dommere.

Gjennom påskehelgen spilles det utallige kampen i haller over hele Södertälje, og som tidligere omtalt kommer det dommere fra en rekke europeiske land. Med forskjeller i kultur og språk blir det alltid noen ekstra utfordringer i en slik turnering, både for arrangøren, spillerne og ikke minst dommerne.

Kommende ukes innlegg på bloggen er signert Viola Györgyi.

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.