Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Blogg: FIBA-kurs i Tyrkia

Idag reiser Per-Kristian Larsen til Tyrkia for å delta på den siste og avgjørende delen av FIBA Europes dommerkurs. I fjor ble han godkjent på det innledende kurset som ble holdt i Bologna i Italia, og nå er de gjenværende aspirantene klare for å vise hva de duger til som dommere på toppnivå. For FIBA Europa har i samarbeid med det Tyrkiske basketballforbundet og sponsoren Türk Telekom fått lagt kurset til en prestisjetung turnering for noen av verdens beste U16-landslag. I over en uke blir det leksjoner, tester og dømming av kamper, og forhåpentligvis får Norge en ny FIBA-dommer i midten av februar.

Det er andre gang FIBA Europe kjører sitt kurs for internasjonale dommeraspiranter på denne måten, og når de får lagt det til turneringer av så bra klasse som dette får samtlige dommere virkelig mulighet til å bevise at de er gode nok.

Til Türk Telekom International Tournament i Gaziantep i Tyrkia kommer nemlig noen av verdens beste U16-lag, tilsammen 12 lag fordelt på to grupper skal i løpet av en uke finne ut hvem som er det beste laget. I gruppe A spiller Tyskland, Puerto Rico, Romania, Russland, Tyrkia og Ukraina, og i gruppe B finner vi Bulgaria, Kina, Frankrike, Georgia, Iran og Slovenia.

Dommerne i turneringen blir altså deltakerne på FIBAs dommerkurs, og det blir en intensiv timeplan for aspirantene. Daglige leksjoner og ulike tester på regelkunnskap, kondisjon og språk må alle gjennom denne gangen også, og i tillegg blir det stort fokus på evaluering av dømmingen av kamper i turneringen.

Larsen, som også ved tidligere anledninger har bidratt med innlegg på bloggen, har lovet å komme med noen inntrykk fra dommerkurset i Tyrkia. Ukens innlegg på bloggen er signert forbundsdommer Per-Kristian Larsen fra Oslo.

 

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnere på oppdateringer.