Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Blogg: Clinic i Euroleague

Sesongstart nærmer seg på alle fronter, og også i Euroleague har det vært en clinic for dommere denne helgen. Nesten 100 internasjonale dommere var samlet sammen med instruktører, kommissærer og et 30-tals coacher var samlet i italienske byen Treviso. Den intensive timeplanen inneholdt tre dager med forelesningner, gruppearbeid, regeltester og kondisjonstest av dommerne, og dommersjefen i Euroleague, grekeren Costas Rigas, ga under samlingen uttrykk for at han var stolt over nivået på de beste dommerne i Europa. Dommeravdelingen i Euroleague består nå av en større gruppe ressurspersoner som sammen med Rigas leder arbeidet med dommerutviklingen. Blant disse finner vi tidligere og aktive dommere med bl.a. Carl Jungebrand og Romualdas Brazauskas i spissen.

Fra den svenske dommerinstruktøren Lars Klaar har vi mottatt en oppsummering fra helgens dommersamling i Euroleague. Sammen med tre svenske dommere har han tilbrakt dagene i Treviso med forelesninger og gruppearbeid, og ikke minst møter med coachene i Euroleage.

Dommersjefen i Euroleague, den tidligere toppdommeren Costas Rigas fra Hellas, var på plass sammen med sin nye ledergruppe, og deltakerne fikk i løpet av disse tre dagene servert et veldig bra opplegg der alle ble involvert og diskusjonene gikk visst friskt for seg.Costas Rigas

Lars Klaar er nå valgt ut sammen med 10 andre instruktører til å jobbe spesielt med en gruppe unge dommere som man mener har potensiale til å kunne ta over for de som enten har gitt seg eller som nå er på slutten av sin karriere i gruppen på nesten 100 dommere. Hvordan dette er tenkt, og mye annet interessant fra dommersamlingen til Euroleague, finnes i dommerbloggen.

Dagens innlegg på bloggen er signert Lars Klaar, "referee trainer" i Euroleague.

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.