Blogg: Ny rolle på banen

I serien av spesielinviterte bloggere har vår svenske venn og kollega Lars Klaar skrevet ned noen tanker om sin nye rolle som "coach" for internasjonale dommere. Etter å ha avsluttet sin lange og begivenhetsrike karriere som dommer for FIBA og Euroleauge i fjor, ble Klaar invitert av Euroleagus dommersjef Costas Rigas til å drive med observasjon og dommerevaluering for Europas øverste klubbnivå. For en som er vant til å reise rundt nesten ukentlig med fløyten er det nok en tilvenning at han nå kun trenger penn og papir på sine kamper. Klaar dømte flere sesonger i BLNO, og rakk også å bli kåret til "Årets Dommer" ved to anledninger.  Han var også med som instruktør på en av NBBFs minisamlinger da 3-dommersystemet kom inn for fullt for noen år siden.

Svenske Lars Klaar er nok en av Europas mest rutinerte dommere, og har lang fartstid som dommer både i FIBA- og Euroleaguesammenheng. Men i fjor var det slutt, og med en EM-finale for kvinner som avslutningsoppdrag for FIBA, ble fløyten lagt bort til fordel for en helt ny rolle: Dommerutvikling og coaching av dommere i Euroleague.

I dagens blogginnlegg tar Lars Klaar for seg litt om denne rollen, og også litt om hvordan dette arbeidet utføres og er organisert i Euroleague. Vi er allerede i dialog om flere bidrag utover sesongen, og et lite inntrykk fra det svenske sluttspillet og arbeidet med dommerutvikling på den andre siden av grensen, kan også være på trappene før vinteren slipper taket.

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggenes overskrifter på høyre siden av forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.