Blogg: Internasjonal dømming

Vår aktive FIBA-dommer John Hammervoll har hatt flere oppdrag i utlandet denne høsten og vinteren, og er en av de vi har invitert til å bidra med innlegg på vår blogg. På vei hjem fra en kamp i Italia har han fått tid til å skrive ned litt om hvordan internasjonale kamper oppleves som dommer, og det er ikke til å komme utenom at dersom man får bra med kamper fra det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe, må man ha fleksible forhold både på jobb og med familien. En kamp i europacupene tar fort 3 arbeidsdager her hjemme, og skulle man da få 8-10 kamper en sesong, blir det fort et problem dersom ikke det praktiske er avklart på forhånd.

John Hammervoll ble FIBA-dommer etter et kurs i Israel i 1999, og har siden fått et bra antall kamper fra FIBA Europa. Denne høsten har han hatt fire kamper i ulike europacuper for kvinner, og på dommerbloggen tar han for seg litt om hvordan reiser, opphold og kampavvikling fortoner seg fra en dommers ståsted.

Profesjonelle arrangement og arrangører som passer godt på dommerne er jo en velkjent fellesnevner hos de fleste klubbene i denne sammenhengen, og han bekrefter jo også dette i sitt innlegg.

Problematikken rundt det faktum at europacupene avvikles på ukedager, og kravet om å reise til kampbyen dagen før kampen, tas også opp for å illustere hvor mye jobb og privatliv blir påvirket av en slik ekstra dommeraktivitet i tillegg til dømming i NBBFs nasjonale serier.

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggenes overskrifter på høyre siden av forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.