IWBF: Westrum til Spania
IWBF: Jone Westrum nominert til kvalifisering i EuroCup 2025. Arkivfoto: Jan Korshavn.

IWBF: Westrum til Spania

I slutten av april arrangeres det to kvalifiseringsrunder til EuroCup 2025 i rullestolbasket. Det internasjonale forbundet IWBF Europe er arrangør og de to gruppene spiller sine kamper i Portugal og Spania. Nå har vår internasjonale IWBF-dommer Jone Westrum blitt nominert til gruppespillet i spanske Malaga.

Det internasjonale forbundet IWBF Europe arrangerer både EuroCup for klubblag og EM for landslag innen rullestolbasket.

I perioden 25. - 28. april 2024 skal det arrangeres to kvalifiseringsrunder til EuroCup 2025, disse arrangeres i Portugal av Basket Clube de Gaia og i Spania av Club Amivel som holder til i den spanske byen Malaga.

Nylig fikk NBBF sin første internasjonale dommer godkjent, Jone Westrum fra Trondheim bestod kurs i Tyskland og er nå kvalifisert til å dømme internasjonale kamper i rullestolbasket. Westrum ble forbundsdommer i 2018 og dømmer nå fast i BLNO, sist sett i den første kvinnefinalen mellom Ulriken og Asker. Hun ble også "Årets dommer" i BLNO Kvinner både i sesongen 2021/22 og 2022/23.

IWBF Europe har nå nominert følgende til kvalifiseringsrunde for gruppe B i Spania:

Teknisk delegerte:

  • Jovana Krivokuca-Milovanovic, Technical Delegate
  • Sabine Drisch (GER), Classifier

Dommere:

  • Jorge Marques (PRT)
  • Kenneth Campas (GER)
  • Jone Westrum (NOR)
  • Denis Quin (FRA)

Vi gratulerer Jone og ønsker lykke til i Malaga.

 

 IWBF Europe er det europeiske forbundet for rullestolbasket og motpart til FIBA Europe. IWBF Europe hører til under IWBF (International Wheelchair Basketball Federation), som består av 4 soner (Amerika, Afrika, Asia-Oceania og Europa). IWBF Europe er den største og viktigste av disse sonene. IWBF promoterer, overvåker og styrer rullestolbasket i sin sone og følger IWBFs retningslinjer som etablert av World Congress og IBWF Executive Council.

Mer informasjon på IWBF-Europe.org.