Scania Cup 2023

I påsken ble den tradisjonsrike turneringen Scania Cup arrangert i Södertälje. Cupen regnes som uoffisielt nordisk mesterskap for aldersbestemte klasser. Arrangementet holder alltid høy standard, og det benyttes tre dommere i alle kampene. Denne påsken var det fem unge norske dommere med blant dommerne i Scania Cup.

Dommere i Scania Cup: Michael Szymanowski (Polen), Alex Reiertsen og Jone WestrumSödertälje BBK har i over 30 år arrangert påsketurneringen Scania Cup. Inviterte lag fra hele Norden; Sverige, Norge, Danmark, Island og Finland, møtes i denne prestisjetunge turneringen som i mange år har blitt regnet som uoffisielt nordisk mesterskap for ungdomslag.

I årets turnering er det 187 påmeldte lag og det er årsklassene U13 - U19 som deltar. En rekke norske lag deltaker også, hele 19 lag er påmeldt årets turnering.

Siden begynnelsen av 90-tallet har det også vært med norske dommere i denne turneringen, og i år er det Alexander Reiertsen, Alexander Ochoa Svendberg, Irfan Ljevo, Jone Westrum og Sverre Uijting som representerer Norge.

Dommerne deltar også på en egen camp med noen av verdens beste instruktører og er med på å sikre det høye sportslige nivået på denne turneringen. Cupen er en glimrende anledning til å utvikle seg som dommer samtidig som man treffer dommere og instruktører fra mange land.

I årets turnering deltar hele 140 dommere fra totalt 27 land.

Blant navnene på internasjonale dommerinstruktører finner vi bl.a. Alan Richardson (ex-FIBA og ex-Euroleague), Richard Stokes (Euroleague), Ronnie Nunn (ex-NBA), Rune Larsen (FIBA), Andrada Csender (FIBA), Miguel Peres Peres (Euroeleague) m.fl. og dommerne blir evaluert gjennom turneringen før det nomineres til eventuelle sluttspill og finaler.