Featured

Scania Cup 2020

I påsken arrangeres den tradisjonsrike turneringen Scania Cup i Södertälje. Cupen regnes som uoffisielt nordisk mesterskap for aldersbestemte klasser. Arrangementet holder meget høy standard, og det benyttes tre dommere i alle kampene. Denne påsken er det fire unge norske dommere med blant dommerne i Scania Cup.

Alex Reiertsen i aksjon i Scania Cup. Foto: Astrid Hagland Gjerde.Södertälje BBK har i over 30 år arrangert påsketurneringen Scania Cup. Inviterte lag fra hele Norden; Sverige, Norge, Danmark, Island og Finland, møtes i denne prestisjetunge turneringen som i mange år har blitt regnet som uoffisielt nordisk mesterskap for ungdomslag.

I årets turnering er det 140 påmeldte lag og det er årsklassene U13 - U19 som deltar.

Hele 11 norske klubber med hele 19 lag er å finne på cupens oversikt over påmeldte lag: Ulriken (5), Kongsberg (1), Asker (1), Sandvika (1), Lommedalen (1), Kolbotn (1), Bøler (1), Kjelsås (4), Bislet (1), Ullern (2), EB85 (1).

I snart 30 år har det også vært med norske dommere i denne turneringen, og i år er det Alexander Reiertsen, Jone Westrum, Semjon Buldakov og Marius Sumskis som representerer Norge.

Dommerne deltar også på en egen camp med noen av verdens beste instruktører og er med på å sikre det høye sportslige nivået på denne turneringen. Cupen er en glimrende anledning til å utvikle seg som dommer samtidig som man treffer dommere og instruktører fra mange land.

I årets turnering deltar hele 128 dommere fra totalt 26 land.

Blant navnene på internasjonale dommerinstruktører finner vi bl.a Alan Richardson, Richard Stokes, Anne Panther m.fl. og dommerne blir evaluert gjennom turneringen før det nomineres til sluttspill og finaler.

Vi ønsker lag og dommere lykke til i påsken!