NBBF: Løvold til Kongsberg

Kommende helg er det NM for U19 på Kongsberg, og NBBFs dommerkomite setter samtidig fokus på dommerutvikling. Sammen med dommerkomiteens leder Jan Korshavn skal dommerinstruktør Kjell Løvold jobbe med dommerevaluering gjennom mesterskapets tre dager. Løvold er tidligere toppdommer og nå også FIBA Referee Instructor.

NBBFs dommerkomite setter for fjerde året på rad dommerutvikling på kartet når det arrangeres NM for ungdomslag. Erfaringene fra de tre tidligere sesongene gjør at dette fortsetter med uendret fokus.

NBBFs dommerkomite har nominert en blanding av rutinerte toppdommere og unge dommertalenter som allerede i ettermiddag drar igang de første av mesterskapets hele 56 kamper.

Løvold kommer i løpet av helgen 3. - 5. mai til å observere et større antall kamper og det vil bli jobbet mye med posisjonering i 3PO, ansvarsområder, kommunikasjon i et crew og selvfølgelig kvaliteten på avgjørelsene som tas. Dommerne i utvalgte kamper vil få sin evaluering direkte etter kampene.

Dommerkomiteens leder Jan Korshavn er ansvarlig for dommeroppsettet i U19 og er tilstede under hele turneringen sammen med Løvold for å arbeide med evaluering av dommerne.

 

Kjell Løvold fra Tromsø har lang fartstid som toppdommer i Norge og er siden 2018 godkjent FIBA Referee Instructor. Han har som medlem i dommerkomiteen også hovedansvaret for NBBFs dommerutviklingsarbeid på nasjonalt nivå og har også vært instruktør på forbundsdommerkursene i en årrekke. Løvold har vært med som observatør i NM for U19 siden 2016.

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" For anledningen var Bo Bundgaard hentet inn som dommer fra Danmark; et behagelig og passe anonymt bekjentskap – umerkelig til stede. Han hadde i realiteten bare én brøler; det er i hvert fall mindre enn mange spillere. "

Pål Berg

Følg oss på Facebook

Copyright © 2011. All Rights Reserved.         About    Feedback          Icons by IconShock 

Innholdsansvarlig: NBU
Faglig ansvarlig: NBBF/DK

Redaktør: Jan Korshavn

 

Kopirett © 2019 basketballdommer.com

Webdesign & drift: JKWEB
Feil og kommentarer: Webmaster