BLNO kvinner: Årets dommer

Årets sluttspill og NM-finale for kvinner ble avviklet i Rykkinnhallen i helgen, og klubbene hadde på forhånd kåret "Årets Dommer". Stemmene fra de åtte coachene og NBBFs dommerkomite gir sesongens "Top 3" og vinneren blir altså "Årets Dommer". Som i fjor vant Tennaz Javid fra Bergen.

Finaledommer Tennaz Javid fikk overrakt prisen av NBBFs president Jan Hendrik Parmann (h.) og dommerkomiteens leder Jan KorshavnNBBFs administrasjon har innhentet stemmer fra de 8 coachene i BLNO kvinner på en slik måte at alle skulle liste opp tre dommere i rekkefølgen 1-2-3 som de mente fortjente en slik utmerkelse. Dommerkomiteen har også gitt sin stemme på tilsvarende måte.

Årets Top 3 blant dommerne i KL ble dermed:

  • Tennaz Javid (12p)
  • Mantas Buinauskas (9p)
  • Sturla Sand (8p)

Sesongens vinner, Tennaz Javid fra Bergen, ble forbundsdommer i 2016 og har vunnet utmerkelsen tre ganger av tre mulige!

På andre plass finner vi igjen rutinerte Mantas Buinauskas (Bergen) og på tredje plass finner vi Sturla Sand som i forrige uke ble Årets dommer i BLNO menn. Alle tre får en fortjent plass på listen.

Det var hele 15 dommere på coachenes liste, og på de neste plassene kom Viola Györgyi, Tor Chr. Bakken, Lars Ryde, Adam Antoniazzi, Nikola Bejat og Andreas X. Isaksen.

Utmerkelsen ledsages av et trofe som ble delt ut til Javid før søndagens finale i Rykkinnhallen.

Redaksjonen gratulerer på vegne av seg selv, NBBF og alle dommerkollegaene med vel gjennomført sesong!

Oversikt over tidligere vinnere finnes her på basketballdommer.com.