BLNO: Årets dommer

Den første BLNO-finalen ble spilt i Leikvollhallen i dag, og der ble navnet på "Årets Dommer" offentliggjort. Stemmene fra ni coacher og NBBFs dommerkomite gir sesongens "Top 3" og vinneren blir altså "Årets Dommer". Vinneren er Torkild Rødsand fra Oslo som vant utmerkelsen for 4. gang, og på de neste to plassene finner vi tre dommere.

NBBFs administrasjon har innhentet stemmer fra 9 av BLNO-lagenes coacher på en slik måte at alle skulle liste opp tre dommere i rekkefølgen 1-2-3 som de mente fortjente en slik utmerkelse.

Nidaros Jets ønsket ikke å avgi sin stemme.

Dommerkomiteen har også gitt sin stemme på tilsvarende måte.

Årets Top 3 blant dommerne i BLNO ble dermed:

  • Torkild Rødsand (17p)
  • Kjell Løvold og Sturla Sand (9p)
  • Per-Kristian Larsen (7p)

Sesongens vinner, Torkild Rødsand fra Oslo, har vært nominert blant "Top 3" syv ganger tidligere. Med jevnlige dommeroppdrag internasjonalt har Rødsand utviklet seg til å bli en svært dyktig dommer og en styrke for NBBFs dommergruppe. Det er fjerde gang Rødsand har vunnet utmerkelsen, dermed tangerer han Inge Braathen og Kjell Løvold.

For 14. gang er Kjell Løvold fra Tromsø med på listen. Den 12. strake (!), siden BLNO startet sesongen 2000/01. Bemerkelsesverdig i seg selv og et fortjent bevis på at hardt arbeid og gode forberedelser betaler seg. Morsomt er det også at han får følge av Sturla Sand fra Oslo har klatret opp fra en 3. plass forrige sesong.

På tredje plass kom rutinerte PK Larsen fra Oslo som er med blant "Top 3" for syvende gang på åtte sesonger. Det må sies å være stødig.

På de neste plassene kom Tennaz Javid (Bergen), Amir Suljevic (Oslo), Simon Nordeide (Bergen), Nikola Bejat (Stavanger), Mindaugas Brusokas (Drammen), Mantas Buinauskas (Bergen) og Per Røgeberg (Oslo).

Utmerkelsen ledsages av et trofe som ble delt ut til Rødsand under onsdagens NM-finale i Leikvollhallen, og de tre dommerne får også et symbolsk stipend som ekstra påskjønnelse for deres gode innsats denne sesongen.

Redaksjonen gratulerer på vegne av seg selv, NBBF og alle dommerkollegaene med vel gjennomført sesong!

Oversikt over tidligere vinnere finnes her på basketballdommer.com.

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Litt deilig med nye skrittregler; ingen avblåsninger eller no-calls jeg var uenig i. "
Pål Berg

Dommeradministrasjon

Aktuelt sportsutstyr

Innholdsansvarlig: NBU
Faglig ansvarlig: NBBF/DK

Redaktør: Jan Korshavn

Kopirett © 2019 basketballdommer.com

Webdesign & drift: JKWEB
Feil og kommentarer: Webmaster