Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

NBU: Æresmedlem nr 7

Da Stein Moe ikke kunne være tilstede under årsmøtet i dommerunionen NBU tidligere i høst, ble æresbevisning heller delt ut hjemme i Bergen. Moe fikk hederlig omtale og livsvarig æresmedlemsskap i Norsk Basketballdommer Union, en utmerkelse kun seks andre dommere har fått før ham. På vegne av styret i NBU har Torkild Rødsand nå sørget for utdeling av et diplom som et synlig bevis på æresmedlemsskapet. Moe har mange år bak seg som internasjonal dommer og FIBA-kommissær, er innehaver av NBBFs Gullfløyte for 25 år som dommer og har hatt en rekke sentrale verv og funksjoner i NBBF. Søndag vanket det nok et hedersbevis.

Æresmedlem Stein MoeI godt selskap med kjente dommernavn Stein Evju, Robert Persson, Knut Myhre m. fl. ble Stein Moe nylig utnevnt til æresmedlem i Norsk Basketballdommer Union, den syvende i rekken. Diplomet ble delt ut i Bergen i helgen ettersom Moe ikke var tilstede på årsmøtet i høst. Under kampen mellom Frøya og Asker søndag ble diplomet høytidenlig overrakt av Torkild Rødsand til stor applaus fra de 2-300 fremmøtte tilskuerne.

Det vanket også hyggelige og velvalgte ord fra president Lars Ryde og styret i NBU, opplest av den stedlige representanten Rødsand:

Stein Moe ga seg som spiller i 1982 etter 14 år som spiller, men deltok samme år på forbundsdommerkurs. Fem år senere ble han godkjent som FIBA-dommer etter kurs for internasjonale dommere i Gdansk i Polen, og i forbindelse med godkjenningen mottok han et utviklingsstipend fra Bergen kommune. I 1988 dømte Moe finalen på Crystal Palace-turneringen i London. Etter flere år som aktiv dommer både i Europa og her hjemme mottok Stein Moe gullfløyten i 1998. I 2004 deltok han på Clinic for kommisærer i Budapest og har siden vært aktiv som FIBA-kommisær, samtidig som han stadig har vært blant de fremste dommerne i norske serier. Etter sluttspillet 2011 valgte Stein Moe å gi seg som dommer men fortsetter som dommerobservatør og bidrar derfor fremdeles til utvikling av norske dommere. Merittlisten til Stein Moe er det lite å utsette på, men det er likevel hans engasjement for basketballsporten og hans bidrag til å utvikle både sporten og andre dommere som gjør ham til et verdig æresmedlem i NBU.

Mer om NBUs æresmedlemmer her.