NBU: Nytt æresmedlem (2)

Under medlemsmøtet i dommerunionen NBU ble det delt ut ytterligere en meget velfortjent og hyggelig æresbevisning. Helt overraskende kom det også på Jan Korshavn da han ble utnevnt til æresmedlem i Norsk Basketballdommer Union, en utmerkelse kun fire andre dommere har fått før ham. På vegne av styret i NBU delte Tor Kr. Ervik og Per-Kristian Larsen ut dagens andre diplom som et synlig bevis på æresmedlemsskapet. Korshavn, med 10 år som internasjonal dommer, innehaver av NBBFs Gullfløyte for 25 år som dommer og medlem i dommerkomiteen i en årrekke, satte stor pris på en slik utmerkelse fra det sentrale dommermiljøet.

Æresmedlem nr. 5: Jan KorshavnI godt selskap med kjente dommernavn Stein Evju, Robert Persson, Knut Myhre ble medlem i NBBFs dommerkomite, Jan Korshavn, utnevnt til æresmedlem i Norsk Basketballdommer Union under dommersamlingen nylig.

Som alle kunne lese i en tidligere artikkel om dette var det hele ni år siden styret i NBU hadde utnevnt et æresmedlem sist, men under medlemsmøte i NBU for et par uker siden Korshavn minst like overrasket som Bakken over diplomet fra NBU og de hyggelige og velvalgte ordene fra styremedlemmene Tor Kr. Ervik og Per-Kristian Larsen:

Jan Korshavn har jobbet med dommerutvikling siden 80-tallet og har vært å regne blant landets fremste dommere i mer enn tjue år. I 1986 ble han forbundsdommer og noen år senere, i 1990, var han en av de som hentet NBU opp igjen etter at organisasjonen hadde ligget brakk noen år. I 1992 ble han FIBA-dommer og var aktiv internasjonalt i 10 år. I 2007 ble Jan Korshavn kåret til årets dommer i BLNO og året etter mottok han Gullfløyten. Vi kjenner han best i dag som primus motor for basketballdommer.com og for et iherdig arbeid i dommerkomiteen. Han er en ildsjel som brenner for basketball og videreformidler sporten på en tydelig måte.

Mer om NBUs æresmedlemmer her.

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Ammeruds Thor Hagen har klart kunststykket å få disk og tre kampers karantene etter munnbruk og aggressiv oppførsel (?) mot Gimle. Men Thor er likevel ikke verstingen. For Langhus gikk det ikke bedre enn at coach og spiller (på samme lag!) gikk fysisk til angrep på hverandre. Da mangler det bare at to dommere går løs på hverandre. "

Pål Berg

Følg oss på Facebook