EL: Rødsand på clinic i Beograd

Vår internasjonale dommer Torkild Rødsand har fått invitasjon til clinic for dommere som skal dømme i Euroleague og EuroCup. I august reiser han til Beograd for den 26. dommersamlingen til Euroleague Basketball. Antall lag og dommere ble redusert forrige sesong, men etter fin innsats i Adidias Next Generation Tournament er det gledelig å se at Rødsand er med videre.

Nylig mottok Rødsand nemlig invitasjon til ny obligatorisk dommersamling, dommersjef for Euroleague, engelske Richard Stokes, har invitert dommerne til en clinic som arrangeres i perioden 18. - 21. august i den serbiske hovedstaden Beograd.

Vår internasjonale dommer Torkild Rødsand går dermed inn i sin fjerde sesong for Euroleague.

Dommergruppen ble kuttet kraftig i fjor, og antall nominasjoner sank noe, men innsatsen under ANGT i Istanbul nylig viste at Rødsand er på stø kurs oppover.

Alle dommerne må stille godt forberedt og ha med helseattest fra FIBA, og de må også gjennomgå både regeltest og kondisjonstest på samlingen. Dersom noe av dette ikke blir godkjent, eller om noen blir ansett å være overvektige, får man heller ingen oppdrag kommende sesong.

Programmet for samlingen er ennå ikke helt spikret, men det pleier å være et meget høyt sportslig nivå på det dommersjef Stokes driver med i Euroleague. Ventelig vil det bli både eksterne forelesere og diskusjon rundt situasjoner på video.

Vi ønsker Torkild lykke til med samlingen i Beograd og holder som vanlig tomlene for nok en internasjonal knallsesong.

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Dommerkomiteen forsøkte fornuftig nok å invitere coacher til en diskusjon før sesongstart, men jeg tviler vel på at det ble noe av. Derimot håper jeg virkelig at dommerne kontinuerlig evaluerer og diskuterer disse situasjonene slik at vi ikke er prisgitt om en gråkledt ser rødt fordi han eller hun har opplevd en blåmandag. "

Pål Berg

Dommeradministrasjon

Utstyr fra Macron

Innholdsansvarlig: NBU
Faglig ansvarlig: NBBF/DK

Redaktør: Jan Korshavn

Kopirett © 2016 basketballdommer.com

Webdesign & drift: JKWEB
Feil og kommentarer: Webmaster