Featured

Györgyi klar for VM

I dag starter kampene i VM for U17 menn og kvinner i Spania, og 39 dommere, 6 kommisærer, 6 dommerobservatører og 1 teknisk delegert danner staben av kampledere i dette mesterskapet. Vår FIBA-dommer Viola Györgyi er forlengst på plass i Zaragoza, alle dommerne har vært på clinic fra 20.-21. juni, og i kveld dømmer hun kampen mellom Brasil og Mali i kvinnens gruppe D. Alle kampene fra dette og andre mesterskap for ungdom kan sees gratis på nettet.

FIBA World Championship for U17 arrangeres for 4. gang, og for første gang spiller menn og kvinner på samme sted; mesterskapet er lagt til byen Zaragoza i Spania.

De deltakende landene i U17 menn er Argentina, Bosnia & Herzegovina, Canada, Dominikanske Republikk, Egypt, Finland, Frankrike, Kina, Kinesisk Taipei, Korea, Litauen, Mali, Spania, Tyrika, USA og Østerrike.

I U17 for kvinner deltar Brazil, Canada, Frankrike, Italia, Japan, Kina, Korea, Latvia, Mexico, Mali, Nigeria, Portugal, Spania, Tsjekkia, USA og Østerrike.

Alle FIBA-dommerne som er nominert må gjennom et 10-12 ukers opplegg der de har drevet fysisk trening, psykologiske forberedelser, analysering av kampsituasjoner, ulike online-aktiviteter med video m.m. I tillegg har Györgyi og hennes kollegaer deltatt på en "Pre-Competition Clinic" i Zaragoza 20.-21. juni der det har vært fokus på samkjøring av kriterier og etablering av godt samarbeid mellom dommerne. Den vanlige løpetesten står selvfølgelig også på programmet før slike mesterskap.

Etter alle forberedelsene er det i dag klart for å dømme, Györgyi er nominert til oppgjøret mellom Brasil og Mali i gruppe D. Øvrige lag i gruppen er Spania og Portugal. Øvrige dommere i kampen er Pavel Fuska (SVK) og Chun Yip Yuen (HKG), kommissær er Younis Al Zadjalil (OMA). Dommeroppsett for denne og flere andre turneringer er tilgjengelig via nettsiden til dommerne i FIBA Americas.

FIBA sender alle kampene fra dette og andre mesterskap på YouTube og via Facebook, over 840 timer med internasjonal basketball blir gjort tilgjengelig for fans over hele verden - helt gratis. Se mer info om dette på FIBAs hjemmeside.