FIBA: Szczesny til Sverige

FIBA Europe inviterer i disse dager sine medlemsforbund til å sende dommere som kan være aktuelle for internasjonal lisens til egne dommersamlinger. De endrer samtidig sitt opplegg for godkjenning av dommere fra høsten 2017 og vil på denne måten både kartlegge aktuelle kandidater og bidra til å heve nivået på unge dommere fra sine medlemsland. NBBF har nå fått plass til nok en dommer på en slik samling, i påsken reiser Filip Szczesny til Södertälje i Sverige.

FIBA kommer fra sesongen 2017-18 til å legge ned sine tradisjonelle dommerkurs (s.k. clinic for referee candidates) og erstatte dem med et faglig opplegg der alle medlemsforbund melder inn sine aktuelle dommere som får lisens som FIBA-dommer i 2 år.

Antall dommere totalt og pr nasjon er det ingen som vet, dette blir garantert etter behov og deltakelse i internasjonale sammenhenger.

Som en forberedelse på emndringen, og for å bidra til å hjelpe unge talentfulle dommere å utvikle seg i riktig retning, arrangerer nå FIBA Europe Referee Department et antall spesialsamlinger; FIBA Europe Clinic for National Referees.

Sammen med Scania Cup i Södertälje blir det nå en slik 3-dagers samling der deltakerne kommer til å dømme minst 1 kamp i U19 pr. dag i tillegg til faglige forelesninger med internasjonale dommerinstruktører.

NBBF fikk nylig med Sturla Sand fra Oslo på en slik samling i Belgia, nå har Filip Szczesny fått plass på en tilsvarende i Sverige. Filip dømmer for tiden i Danmark, men er med i NBBFs langtidsplaner.

Vi gratulerer og ønsker ham et lærerikt påskeopphold i Södertälje.