FIBA: Sand til Belgia

FIBA Europe inviterer i disse dager sine medlemsforbund til å sende dommere som kan væe aktuelle for internasjonale lisens til egne dommersamlinger. De endrer samtidig sitt opplegg for godkjenning av dommere fra høsten 2017 og vil på denne måten både kartlegge aktuelle kandidater og bidra til å heve nivået på en gruppe unge dommere fra sine medlemsland. NBBF har nå fått plass til en dommer på et slikt kurs i Belgia og  i romjulen reiser Sturla Sand til byen Kortrijk.

FIBA kommer fra sesongen 2017-18 til å legge ned sine tradisjonelle dommerkurs (s.k. clinic for referee candidates) og erstatte dem med et opplegg der alle medlemsforbund melder inn sine aktuelle dommere som får lisens som FIBA-dommer i 2 år.

Antall dommere totalt og pr nasjon er det ingen som vet, dette blir garantert etter behov og deltakelse i internasjonale sammenhenger.

Som en forberedelse på emndringen, og for å bidra til å hjelpe unge talentfulle dommere å utvikle seg i riktig retning, arrangerer nå FIBA Europe Referee Department et antall spesialsamlinger; FIBA Europe Clinic for National Referees.

Sammen med en juleturneringen VZW Basketball Projects X-mas Tournament blir det et 3-dagers opplegg i den belgiske byen Kortrijk. Alle deltakere kommer til å dømme minst 1 kamp pr. dag i tillegg til faglige forelesninger med internasjonale dommerinstruktører.

NBBF har også fått en slik invitasjon og har nå fått bekreftet at Sturla Sand fra Oslo, en av fire unge dommere fra Norge som foreløpig er aktuelle for fremtidig lisens som internasjonale dommere, har fått plass på samlingen i Belgia.

Vi gratulerer og ønsker ham et lærerikt opphold i Kortrijk.