Featured

FIBA: U15-camp i Slovenia

For 9. gang arrangerer FIBA Europe sin "Camp for U15 Girls" og det blir nok en gang Slovenia som blir stedet. De nasjonale forbundene i Europa kan hver sende to spillere, en coach og en dommer til campen som har utvikling av kvinnebasket som formål. NBBF har nå meldt på en ung kvinnelig dommer fra Oslo til årets Camp.

Jelena Stefanovic

Året samling for U15-kvinner går igjen i byen Postojna i Slovenia, og i perioden 5. til 11. juli kommer unge spillere, coacher og dommere fra hele Europa til være samlet for felles faglig utvikling. Alt arrangert og betalt av FIBA Europe med unntak av reisen.

Hvert av medlemsforbundene i FIBA Europa kan sende to unge kvinnelige spillere som ikke er tatt med på U16-landslag, men kan ha potensiale for dette i fremtiden. Tilsvarende kan man sende en ung og lovende coach som holder på med lag i denne aldersgruppen og som kan være aktuell for fremtidige landslagsoppgaver.

På dommersiden er det aktuelt med unge kvinnelige dommere i aldersgruppen 18-25 som ikke dømmer i toppseriene i sitt hjemland, men som har et potensiale til dette i fremtiden.

Tidligere norske deltakere på FIBAs camp har vært Josefin Winther, Viola Györgyi, Tennaz Javid og Maria Bjørsvik Songve. I år sender NBBF Jelena Stefanovic (f. 1990) fra Nittedal BBK.

Stefanovic, opprinnelig fra Serbia, er bosatt i Oslo og deltok i NBBFs dommerprosjekt for jenter i 2009-2011. I perioden etter kurset, som ble avsluttet med deltakelse i Scania Cup i 2012, har hun etablert seg som en dommer på regionsnivå i Region Øst med både 1M og 1K.

Vi ønsker lykke til med turen og oppholdet i Slovenia og håper å se Jelena i nasjonale serier om ikke altfor lenge.