Featured

FIBA: Rødsand til VM

Nylig kom det en svært gledelig dommernominasjon fra FIBA World. Torkild Rødsand er valgt ut blant 24 dommere som skal dømme i VM for U19 kvinner i Russland. Det internasjonale forbundet stiller også med en svært kvalifisert stab av instruktører ledet av finske Carl Jungebrand. Mesterskapet går i perioden 18. - 26. juli.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Den norske FIBA-dommeren Torkild Rødsand har hatt et par utrolige sesonger nå med bl.a. EM for U21 menn, sluttspill i Euroleague for Women og ikke minst et solid antall kamper for Euroleague denne sesongen.

Men det ser ikke ut til å stoppe der, nå har Rødsand blir valgt ut blant 24 dommere til VM for U19 kvinner som arrrangeres i Moskvaområdet i slutten av juli.

Deltakende land er Argentina, Australia, Belgia, Brasil, Canada, Egypt, Frankrike, Kina, Korea, Mali, Nederland, Russland, Serbia, Spania og USA.

Teknisk delegert fra FIBA World blir den tidligere toppdommeren og dommeransvarlige i FIBA, Lubomir Kotleba, sammen med seg har han finske Carl Jungebrand som ansvarlig for dommerinstruktørene Chantal Julien fra Frankrike og Mike Amir Homsy fra Canada.

FIBA holder en egen dommersamling for dommerne i forkant av mesterskapet, i dagene 16. -17. juli blir det fullt fokus på ulike kriterier og samarbeid gjennom en lang turnering. Med dommere fra så mange land er det siste en utfordring i seg selv.

De nominert dommerne må gjennom et eget 12-14 ukers program for å forberede seg. Dette inkluderer fysisk trening, mentale øvelser, analyse av kampsituasjoner, arbeid med regler og video m.m.

Vi gratulerer og ønsker lykke til!

 

Øvrige kommissærer:

Stefano Cazzaro (ITA)
Jaafar Ali Fadhel Ghuloom (BHR)
Justine Kawang Irung (COD)
Alka Sinkovic (CRO)

Nominerte dommere:

Bakr Abdulla Al-Kuwari (QAT)
Arsen Andryushkin (KAZ)
Tiffany Crista Bird (USA)
Fernando Calatrava Cuevas (ESP)
Naftal Candido Chongo (MOZ)
Andrada Monika Csender (Romania)
Natalia Paola Cuello Cuello (DOM)
Alexey Davydov (RUS)
Ioannis Foufis (GRE)
Glemens Fritz (GER)Ricardo Hayles (JAM)
Stanislav Kucera (CZE)
Jurgis Laurinavicius (LIT)
Leandro Nicolas Lezcano (ARG)
Maripier Malo (CAN)
Robyn Lynette Manhire (AUS
Sarty N. Nghixulifwa (NAM)
Torkild Rødsand (NOR)
Hortencia del Soccero Sanchez Carrizales (MEX)
Sergio Silva (POR)
Radomir Vojinovic (MNE)
Zebo Wang (CHN)
Christian Cameron Wilmore (BHS)
Yener Yilmaz (TUR)