FIBA: Clinic i Dubrovnik

Vår internasjonale dommer Viola Györgyi og dommerinstruktør Tor Chr. Bakken har nylig deltatt på FIBA Europe sin årlige samling for «potential referees and national instructors», denne gang arrangert i Dubrovnik, Kroatia. Clinic’en var den første av to som totalt samlet rundt 100 dommere og dommerinstruktører fra drøyt 40 nasjoner.

Viola Györgyi sammen med sin svenske kollega Saulius Racys

Programmet var som tidligere tettpakket med foredrag i både teorirom og hall, dømming og evaluering basert på videoklipp fra kampsituasjoner.

Det hele ble som vanlig ledet av Richard Stokes, leder for dommerseksjonen i FIBA Europe, og nok en gang var Ronnie Nunn blant foreleserne.

Nunn har bak seg 19 år som dommer i NBA og fem år som sjef for alle NBA-dommerne. Han er også kjent fra TV-programmet «Making the Call».

Blant andre interessante forelesere må nevnes vår finske venn Carl Jungebrand, ny sjef for dommerseksjonen i FIBA World, den italienske fotballdommeren Roberto Rositti og den slovenske toppcoachen Saso Filipovski som gjennomgikk ulike spillesituasjoner med relevans for både spillere, coacher og dommere.

Det var også en egen økt med gjennomgang av årets regelendringer som trer i kraft internasjonalt 1. oktober (Norge 1. august). Årets utgave av «teaching material» for dommere og dommerinstruktører er ventet i månedsskiftet august/september.

De årlige samlingene for «potential referees and national instructors» har nå pågått i ti år. Samlingene holder fortsatt den samme høye kvalitet, og er et viktig element i arbeidet med å forbedre dømmingen i hele Europa; via nasjonalt til regionalt og lokalt nivå.

 

Bilder fra forelesningene, foto: Viola Györgyi: