Featured

FIBA: Györgyi godkjent

FIBA har nå offentliggjort navnene på de som har bestått det ukeslange dommerkurset for internasjonale kandidater i Tyrkia i uke 6, og det er svært gledelig at de dommeransvarlige i FIBA Europe har godkjent Viola Györgyi som ny FIBA-dommer. Etter flere år med dømming på toppnivå i Norge, og med deltakelse på flere internasjonale dommersamlinger og turneringer, var forutsetningene så gode som overhode mulig. Og da både kvartfinale og finale i U16-turneringen ble aktuelt i helgen som var, tydet mye på at målet også ble nådd. Med lisens nummer 28066 er hun nå listet blant FIBAs dommere, og det er bare å gratulere!

Arkivbilde: Viola Györgyi i RykkinnhallenDet har lenge vært et problem for NBBF at antallet FIBA-dommere ikke har vært høyere enn det har vært de siste årene, dette merkes spesielt når de norske U-landslagene deltar i sommerturneringer og vi ikke har nok dommere.

Ved flere tilfeller har NBBF blitt belastet for utgifter til en dommer fra et annet land, og dermed har verdifull erfaring gått til andre dommere enn våre egne.

Arbeidet med å videreutvikle nye kandidater pågår på et vis hele tiden, og da det ble aktuelt å utpeke en norsk kandidat til dette kurset i Tyrkia bestemte NBBFs dommerkomite seg for å satse på en kvinnelig dommer igjen.

Viola Györgyi, opprinnelig fra Romania og bosatt i Trondheim, har jobbet lenge for å kunne reise på dette kurset og få muligheten til å bli internasjonal dommer. Deltakelse på flere Scania Cup, Alan Richardsons camp og dømming i Nordisk Mesterskap for U16 og U18 er blant forberedelsene utenom kampene her hjemme.

I forrige uka var hun da også tilstede på FIBA-kurset som ble arrangert parallelt med en stor internasjonal turnering for U16-landslag (menn) fra hele verden. Og mye tyder på at hun har gjørt sine saker bra på parketten i Tyrkia, både kvartfinale og selve finalen fikk dømme som en del av den praktiske eksamen på kurset. Teoriprøve og løpetest har også gått uten problemer for Györgyi.

I dag kom også bekreftelsen fra FIBA som på sin webside slår fast at Norge nå har en ny FIBA-dommer, den 15. norske gjennom tidene. Sammen med sine kollegaer Torkild Rødsand og Per-Kristian Larsen vil hun håndtere landslagenes turneringer og forhåpentligvis mange spennende nominasjoner i årene som kommer.

Les mer om tidligere FIBA-dommere her.

Vi gratulerer "Vicky" på vegne av NBBF og alle dommerne!