FIBA endrer kursopplegg

FIBA Europe har nylig bestemt seg for å endre på kursopplegget for dommerkandidater. De senere årene har et kurs for internasjonale dommere blitt arrangert med to deler over ca 1 år med endelig eksamen på det siste kurset. Men nå har FIBA endret på denne modellen og vil gjennomføre alt på et kurs slik som før. Men helt som før blir det ikke, for de gamle tre-dagerskursene er nå erstattet med et intensivt ukeskurs. Dette er både gode og dårlige nyheter på en gang for NBBFs kandidat Viola Györgyi.

Det internasjonale basketballforbundet har som kjent invitert til en ny FIBA Clinic for International Referee Candidates, i perioden 1. - 9. februar holdes kurset i den tyrkiske byen Sakarya.

Da vi omtalte saken tidligere var vi ikke klar over at kurset nå kun består av en del, og det betyr i praksis at alt avgjøres i løpet av en hektisk uke. Med den gamle modellen hadde kandidatene et helt år på å utvikle seg fram til en endelig praktisk og teoretisk eksamen.

Viola Györgyi

NBBFs dommerkomite har allerede meldt på Viola Györgyi fra Trondheim, og hun er også informert om at det nå blir en krevende og avgjørende uke i Tyrkia.

Györgyi, som opprinnelig er fra Romania, ble godkjent som norsk forbundsdommer i november 2010, og har siden dømt på nasjonalt nivå i tillegg til deltakelse på internasjonale dommersamlinger og turneringer som Scania Cup.

På vegne av det norske dommermiljøet ønsker vi henne lykke til med kurset for internasjonale dommerkandidater, går alt som det bør har vi en ny FIBA-dommer i midten av neste måned.