U18: Rødsand dømmer finalen

På bloggen til den norske U18-landslaget for menn har det vært skrevet jevnt og trutt gjennom uken, men det har vært lite å lese om hva som skjer på dommerfronten. Norge har nemlig med FIBA-dommer Torkild Rødsand i EM-turneringen for menn U18, og nå tyder nominasjonene for sluttspillet på at han må ha gjort tingene sine godt gjennom uken. For første gang har nemlig en norsk dommer blitt nominert til finalen i en av FIBAs turneringer for ungdomslandslag. I ettermiddag dømmer han finalen mellom vertslandet Bosnia og Tsjekkia.

Finaledommer: Torkild RødsandTorkild Rødsand er nominert av FIBA Europe til å dømme ettermiddagens finale mellom Bosnia og Tsjekkia. Begge disse lagene vil neste år spille i gruppe A basert på at de kom til finalen i gruppe B.

Bosnis slo ut England med seier 63-64 i semifinalen, og Tsjekkia på sin side slo Finland med solide 63-85 i den andre semifinalen. Når hjemmelaget spiller er hallen stappet med tilskuere, og temperamentet er som det pleier i denne delen av Europa. Mer om resultatene på FIBAs hjemmeside.

I morges kom beskjeden Rødsand har håpet på, han ble nominert til finalen sammen med Syrytsa fra Hviterussland og Walton fra England. Så vidt vi har oversikt (eller hukommelse) er det første gang siden sommerturneringene ble innført at en norsk dommer har finalen i et ungdomsmesterskap.

På vegne av dommermiljøet og NBBF gratulerer vi med oppdraget og ønsker lykke til i ettermiddag.