FIBA: Klaar til U17 VM

I slutten av august spilles verdensmesterskapet for kvinner U17 i den nederlandske hovedstaden Amsterdam. Det er 12 lag med i turneringen fordelt på to grupper, fem av disse fra Europa, og nå er det også klart hvilke dommere og observatører som er nominert fra vår sone. Tilsammen ni dommere og to observatører er nominert, og det er gledelig å registrere at vår gode venn og kollega Lars Klaar er den ene av disse.

Lars KlaarAmsterdam er i høst arena for Verdensmesterskapet for U17 kvinner i perioden 17. - 24. august 2012. Fra Europa er det nominert ni dommere, to dommerobservatører og to kommissærer.

Det er flere kjente navn på listen, men mest gledelig er det å se at vår svenske kollega Lars Klaar er nominert som observatør til dette mesterskapet.Vi gratulerer!

Sammen med den tidligere franske toppdommeren Chantal Julien skal han drive evaluering av turneringens dommerinnsats, og med hans etterhvert brede erfaring med dette på mange nivåer i europeisk basketball vil nok dommerne få noe å jobbe med.

De 12 deltakende landene er Belgia, Canada, Italia, Korea, Mali og USA som spiller i gruppe A, og Australia, Brasil, Japan, Nederland, Spania og Tyrkia i gruppe B.

Følgende er nominert fra Europa:

Kommissær:
Rui VALENTE (POR)
Mansour Saeed AL-AHMARI (KSA)

Dommerobservatører:
Chantal JULIEN (FRA)
Lars KLAAR (SWE)

Dommere:
Boris GABARA (SVK)
Renaud GELLER (BEL)
Spyridon GONTAS (GRE)
Marcin KOWALSKI (POL)
Nicolas MAESTRE (FRA)
Fernando ROCHA (POR)
Anthonie SINTERNIKLASS (NED)
Milija VOJINOVIC (SRB)
Neil WILKINSON (ENG)